dejan savic

Savić: Cilj sezone smo ispunili,ali želimo i medalju na SP

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da njegovi izabranici ne odustaju od visokog plasmana na prvenstvu sveta u Kazanju, bez obzira što su osvajanjem Svetske lige u junu osigurali učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
Srpski vaterpolisti u Kazanju su osvojili prvo mesto u D grupi i direktno se plasirali u četvrtfinale, gde će igrati sa pobednikom susreta osmine finala između Brazila i SAD.
-Naš cilj je medalja, a konkurencija je takva da njome moramo da budemo zadovoljni. Vidite i sami da, pored na papiru favorizovanih ekipa, u konkurenciju ulaze još Grčka, Australija, Amerika i Brazil. To je već popriličan broj, uz konstataciju da nema Španije – izjavio je Savić za sajt nacionalnog saveza.
Mnogi smatraju da je reprezentacija SAD siguran rival Srbije u četvrtfinalu, ali Savić upozorava na moguća iznenađenja.
-Vidim da mnogi otpisuju Brazil, kao i Kanadu u duelu sa Italijom. Ne bih bio baš tako siguran. Za prolaz Crne Gore i Australije nema problema, ali ovde će biti velike borbe. Amerika je ispunila cilj na kontinentalnim igrama, ovde igra rasterećeno, a selektor Dejan Udovičić nas odlično poznaje. Izgubili smo od njih četiri utakmice ove godine i to nije slučajno. S druge strane, Brazil raste, već ima prvu medalju u istoriji, a u Riju će posebno biti težak protivnik za svakoga. Nemojte da me pitate za polufinale u Kazanju, to je tako daleko – kazao je Savić.
Ocenjujući dosadašnje učešće na svetskom prvenstvu, Savić je naveo da je Srbija imala dobar ritam sa Crnom Gorom i vratila se u igru protiv Australije.
-Neki delovi odbrane bili su dobri, ali nisam zadovoljan primljenim golovima iz igre, realizacijom igrača više, oscilacijama. To moramo da popravimo – poručio je selektor državnog tima, istakavši da je prvenstvo u Kazanju kvalitetno.
-Dobre utakmice, dosta neočekivanih rezultata, poput poraza Italije, remija Kine i Brazila, odličnih igara Australijanaca protiv Crne Gore i nas, zatim Brazila protiv Hrvata. Šteta što nema Španije i što Rusija nije konkurentnija u ovom trenutku. Kvalitet takmičenja je vrlo visok i tako i treba da izgleda Svetsko prvenstvo – zaključio je Savić.
Andrija Prlainović je naveo da su se on i saigrači istrošili na meču protiv Australije.
-Uvek je tako kada igramo sa njima. Sjajni su sportisti i bili su blizu iznenađenja. Moramo da podignemo formu na nivo za medalju i tada ne verujem da ima jačih ekipa od nas. Ali, to treba pokazati u bazenu – kazao je Prlainović.
Četvrtfinalna utakmnica prvenstva sveta između Srbije i pobednika susreta Brazil – SAD igra se u utorak, 4. avgusta, od 20.30 sati.

Povezana vest:  Holandija i Madjarska u finalu Evropskog prvenstva