Andrija Prlainovic oi 2012

Prlainović: Favoriti smo ali ne potcenjujemo SAD

Vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović rekao je danas da je njegova ekipa favorit u predstojećoj četvrtfinalnoj utakmici sa SAD na Svetskom prvenstvu u ruskom Kaznju, ali da ne sme da potceni protivnika.
-Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu (u Svetskoj ligi) smo pokazali kvalitet za siguran trijumf, ali to sada ništa ne znači. Ne sme da bude potcenjivanja – rekao je Prlainović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.
Vaterpolisti Srbije sutra od 20.30 ; u Kazanju igraju protiv selekcije SAD, četvrtfinalnu utakmicu na Svetskom prvenstvu.
Vaterpolista Srbije Milan Aleksić rekao je da se ekipa prethodnih dana psihički odmorila i da je obavila „dobre treninge“ sa Hrvatskom i Grčkom, ali da u sutrašnjem duelu treba da bude oprezna.
-U ovom meču postoji opasnost jer igramo protiv snažnog tima koji nema pritisak , rekao je on.
U 12 zvaničnih utakmica protiv selekcije SAD Srbija je izgubila samo jednom, na Olimpijskim igrama u Londonu, a tada u ekipi nije bilo reprezentativca Slobodana Nikića.
-Nikada nisam izgubio od njih. (Selektor SAD Dejan) Udovičić se sigurno neće predati. Azevedo, Kupido i Man su njihove ‘udarne igle’. Dobar spoj mladosti i iskustva – rekao je Nikić.
Reprezentativac Srbije Duško Pijetlović rekao je da je cilj medalja, ali da ekipa ne sme da se opusti. Vaterpolisti Srbije su i 2013. godine u Barselone imali pred četvrtfinale tri dana odmora, ali su izgubili od Crne Gore.
-Izvukli smo pouke. Niko im ništa neće reći ako izgube od Srbije a nama je cilj medalja. Nezgodni su, odlična odbrana, šuterima neće biti lako – rekao je Pijetlović.
Selekcije Srbije i SAD će sutra igrati šesti put u sezoni, četiri pripremna meča dobili su Amerikanci, a Srbija je pobedila u Svetskoj ligi.
Selektor SAD Dejan Udovičić rekao je da njegova ekipa ne može da pobedi.
-Ovde možemo da pobedimo sve osim Srbije. Samo da nas ne rasture – rekao je Udovičić, bivši selektor Srbije.

Povezana vest:  Sovrović: Ne osećam se ni malo poraženim