srb kazanj klupa

Vaterpolisti Srbije pobedili Hrvatsku i postali prvaci sveta

Vaterpolo reprezentacija Srbija osvojila je titulu prvaka sveta na šampionatu u Kazanju, pošto je večeras u finalu savladala Hrvatsku sa 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0).
Srbija je po peti put postala prvak sveta, prvi posle 2009. godine i prvenstva u Rimu, i za nešto manje od dva meseca „spojila“ ovu titulu sa trofejom Svetske lige.
Ekipa Dejana Savića večeras je u potpunosti nadigrala olimpijskog šampiona, koji je samo do polovine prve deonice pružio jak otpor, i još jednom pokazala da se u Srbiji igra najbolji vaterpolo na planeti.
Najefikasniji na meču bio je Andrija Prlainović sa tri gola, dva je dao Miloš Ćuk, dok je za selekciju Hrvatske dva pogotka dao Sandro Sukno.
Vaterpolisti Hrvatske bolje su otvorili meč i iz dva napada iskoristili igrača više, zbog isključenja, preko Paula Obradovića i Antonija Petrovića poveli sa 2:0.
Nije mnogo vremena trebalo igračima Srbije da se „probude“ i odgovore, pošto su izjednačili golovima Andrije Prlainovića i Dušana Mandića.
Savićev tim je već u finišu prve deonice mogao da preokrene, ali je prečka zaustavila šut Prlainovića.
U nastavku razigrao se Prlainović i posle snažnog udarca doneo prvo vođstvo Srbiji početkom drugog dela igre – 3:2. Srpski „Delfini“ nisu želeli da se zaustave, a u strelce se još upisuju Miloš Ćuk i Filip Filipović za seriju 5:0.
Odbrana Srbije na čelu sa golmanom Branislavom Mitrovićem delovala je čvrsto i kompaktno, a u nekoliko navrata su igrači Hrvatske pogađali okvir gola.
Nakon toga uvukla se nervoza u redove Hrvatske, nisu imali pravu ideju u napadu, a Stefan Mitrović je doneo Srbiji „+4“.
Najbolji hrvatski vaterpolista Sandro Sukno je koliko-toliko održavao egal u meču, postigao je dva gola, ali se Ćuk ponovo upisao u strelce za „mirnih“ plus tri uoči poslednjih osam minuta.
U poslednjoj četvrtini vaterpolisti Srbije dotukli su rivala i povećavali prednost, ponovo je Prlainović bio sjajan, a konačan rezultat postavio je Nikola Jakšić.

Povezana vest:  Knjiga „Preokret“ vaterpolo asa Branislava Mitrovića