srbija sampion kazanj 2015

Vaterpolisti Srbije: Dominirali smo i ušli u istoriju

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je večeras da mu je velika čast i privilegija što je predvodio ekipu do osvajanja svetske titule.
-Po ko zna koji put moram da kažem da je mi je najveća čast biti kapiten ovim momcima i pored toga što su sjajni vaterpolisti, oni su i odlični ljudi. Ovo je veliki uspeh i hvala svima na podršci – rekao je Gocić posle utakmice.
Najbolji akter finala i zvanično najbolji vaterpolista sveta Andrija Prlainović dodao je da napravljen ogroman uspeh i da će o njemu nove generacije pričati mnogo godina.
-Nebitne su individualne titule jer mi smo jedan tim. Večeras smo svedoci istorije jer niko nikada nije ovako dominatno pobedio u finalu. Ovo finale prepričavaće se i u narednim godinama i moramo da uživamo u ovom uspehu. Zahvaljujemo se svim ljudima na velikoj podršci. Znamo da su od početka takmičenja bili uz nas – naveo je Prlainović.
Slobodan Nikić istakao je da je ekipu krasila timska igra i zajedništvo tokom celog turnira.
-Ovaj tim krasi timska igra i mislim da je to presudilo, igrali smo kao jedan – bio je kratak Nikić.
Debitant Nikola Jakišić istakao je da mu drago što je deo ovakve ekipe i da se nada da će mu titula u Kazanju biti samo jedno od mnogobrojnih.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Srbija u polufinalu sa pobednikom meča Nemačka - Italija

PHOTO: Adam Pretty/Getty Images Sport