selektor udovicicUdovičić saopštio spisak za letnje akcije

 

Savezni selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Udovičić objavio je spisak igrača koji će biti angažovani u letnjim akcijama. Na njemu je 21 vaterpolista .Tu su:golmani -B.Mitrovic , Soro (Partizan), G.Pijetlović  (Kataro),centri- Nikić (Pro Reko), D.Pijetlović (Partizan), Ubović i P.Filipović (Vojvodina),spoljni igrači-L.Šaponjić, Gocić, Avramović, S.Mitrović, A.Šaponjić, Ćuk, Prlainović (Partizan),Vapenski, Vuksanović (Vojvodina), F.Filipović (Pro Reko), bekovi-Aleksić, Radjen (Partizan Rajfajzen),Miličić (Vojvodina), Udovičić (Pro Reko)

– Na spisku nema Slavka Gaka.Razgovarao sam sa njim, objasnio da u ovom trenutku uveliko radimo na pripremama ekipe za London i za period posle 2012 i da on u ovim godinama nije perspektiva.Nije mu bilo lako ali je prihvatio na pravi način. Uradio je veliki posao u proteklom periodu i drago mi je što u karijeri ima i osvojeno svetsko zlato.

Na spisku je, ponovimo,  21 igrač a nedavno je LEN omogućio prijavu 20 igrača za takmičenje na EP u Zagrebu.

Povezana vest:  Udovičić odredio sastav za Olimpijske igre

– Naš spisak bi bio isti bez obzira na odluku LEN. To je dobar broj za optimalan rad.

Reprezentacija će se okupiti 7.juna uveče na Tašmajdanu. Na tom treningu neće biti kapitena Udovičića zbog obavesti u Pro Reku i vaterpolista Partizana Prlainovića, Radjena i Stefana Mitrovića koji su u Brazilu.

– Vanja ima napornu sezonu i vidimo po rezultatima kako mu ide. Po završetku poslednje utakmice imaće dve nedelje odmora.Preostala trojica igrača su u Brazilu gde Prlainović i Radjen igraju u tom prvenstvu. To mi nije drago, više bih voleo da odmaraju.Ali tu je bitan i stav kluba. Nisam mogao da im zabranim.Jedino je dobro što nemaju tamo velike napore, mislim tri utakmice.Propušteni trening će nadoknaditi u sredu kada ekipa bude imala prvi Slobodan termin.

Posle Tašmajdana, slede pripreme u Kanadi od 14.do 24.juna.Predvidjene su dve zvanične utakmice u Montrealu.

Povezana vest:  KUP SRBIJE STARTUJE 23. OKTOBRA, Partizan brani titulu

– U Kanadu čemo voditi najverovatnije 18 igrača.

Posle Kanade nekoliko dana teninga u Beogradu pa početkom jula odlazak u Banjaluku na pripreme. Slede takmičenja u Nišu i Oradei.U avgustu će biti i zajedničkih treninga sa Crnom Gorom i Hrvatskom.

Na spisku ima dosta mladih igrača. Udovičić kaže:

– Nisu oni tu samo zbog broja. Pokazali su odredjeni kvalitet, mogu da se nametnu a ne da čekaju neke godine da udju u sastav jer to vreme im niko ne garantuje. Mi smo probali ove godine i Kalinića ali se pojavio dobrim igrama Miličić i pokazao da je perspektivnije rešenje za duži period.Mi ćemo pred Zagreb rešiti sa koliko ćemo igrača putovati.

U stručnom štabu neće biti promena osim ulaska dr Haraia zbog obaveza koje dr Jeremić ima na svom random mestu.

– Osvežili smo stručni štab mladjih selekcija ulaskom Dejana Savića koji će voditi 1993. godište. Mislim da naš razgovor nije trajao ni minut. Bitno da se igrači u tim godinama što pre ukljucuju u trenažni proces ako su se opredelili za trenerski posao a ne po završetku karijere

Povezana vest:  Sutra 13.kolo "B" prvenstva

Selektor ističe da je odlična stvar što se LEN konferencija održala već u maju a ne kao ranijih godina u oktobru.

– Sve je sada lakša za planiranje.Predvidjamo da u 2011. održimo turnir na Tašmajdanu.Postigli smo dogovore sa nekim federacijama oko bliže saradnje.Pored Turske i Španije tu su Rumunija, Slovačka. Naš kalendar je poznat do leta 2012.

Komentar informacije oko branjenja Denisa Šefika za reprezentaciju Crne Gore:

– Svako ima pravo na svoj izbor.Denisu želim zaista sve najbolje.

Udovičić će sa medijima pričati i 4.juna kada će u savezu biti organizovano tradicionalno druženje.