dejan savic (2)

Savić: Možemo da budemo zadovoljni žrebom

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je zadovoljan žrebom grupa za Evropsko prvenstvo.
-Možemo da budemo zadovoljni grupom dobijenom na žrebu. Očekivali smo jednog jakog protivnika i eto došla je Hrvatska… Jesmo veliki rivali sa njima… Prvo se sastajemo sa Francuskom, polako idemo korak po korak – rekao je Savić novinarima posle žreba u Beogradu.
Vaterpolo reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi B Evropskog prvenstva sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Malte, odlučeno je danas žrebom u Beogradu.
Evropsko prvenstvo će se održati od 10. do 23. januara 2016. godine u Beogradskoj areni, a Savić je rekao da termin odigravanja takmičenja može da utiče na igru njegove ekipe.
-Prvenstvo se igra u sred sezona, pa nema mnogo vremena za pripremu i uigravanje. Sigurno je da će uticati na mnoge selekcije i njihovu igru, a moguće je i našu. Zna se da Srbija uvek ide na visok plasman… Evropsko prvenstvo će da bude stepenik ka našem krajnjem cilju (Olimpijskim igrama u Riju), ali s obzirom na to da igramo na domaćem terenu, pred domaćom publikom sa neke strane ćemo sami sebi da napravimo pritisak – kazao je Savić.
On je ocenio da će predstojeće prvenstvo Evrope biti izuzetno i da među reprezentacijama vlada „velika konkurencija“ za najviši plasman.
-Zanimljivo je da će četiri jake reprezentacije, među kojima su Italija, Španija, Crna Gora i Mađarska, ;koje se nisu kvalifikovale na Igre u Riju, konkurisati za jedno od tri mesta i plasman. Sa ovog prvenstva će ići jedna selekcija, a iz kvalfikacije dve. Sigurno je da imaju mnogo motiva – kazao je Savić.
Reprezentativac Duško Pijetlović, koji je bio učesnik žreba, rekao je da je Srbija imala sreće prilikom izvlačenja grupa.
-Nije toliko loše. U trenutku sam pomislio da je moja ruka loše sreće, ali nije to toliko loše, jer se nećemo sastati sa Hrvatskom do polufinala. Nećemo moći da imamo najjačeg protivnika u četvrtfinalu… Imali smo i malo sreće. Svaka ekipa je za respekt, moramo dobro da se spremimo… Nije uopšte loše – rekao je Pijetlović.
Vaterpolista Filip Filipović rekao je da Srbija favorit na predstojećem Evropskom prvenstvu i da ne bi trebalo da se pribojava bilo kog rivala.
-Bolje nije moglo zaista. Žao mi je što ostale reprezentacije nisu imale sreće na žrebu. Svakom meču treba da priđemo kao favoriti, jer igramo pred domaćom publikom, na našem teren, a i to je realnost. Pokušaćemo da se aklimatizujemo ranije od svih ekipa na uslove u Beogradskoj areni, jer nas očekuje spektakl – rekao je Filipović.

Povezana vest:  Partizan naneo Radničkom prvi poraz u kragujevačkom Parku