dejan savic (1)

Savić: Spektakl na Tašmajdanu u kombinovanom sastavu

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je danas da će njegova reprezentacija igrati u kombinovanom sastavu protiv Francuske i najavio spektakl na Tašmajdanu.
-Utakmica će sigurno biti zanimljiva i biće veoma interesantno što ćemo nastupiti u kombinovanom sastavu, od igrača iz juniorskog tima i nekoliko A reprezentativaca. Ova utakmica će biti divan povod i uvertira za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Trebalo bi da bude spektakl – rekao je Savić na konferenciji za novinare u Beogradu.
Srbija će sutra protiv Francuske početi novu sezonu u Svetskoj ligi. Savić je najavio da će ekipa Srbije biti sačinjena od nekoliko A reprezentativaca i igrača koji su sa juniorskom selekcijom letos postali svetski šampioni.
Pored Savića, na klupi će biti i Vladimir Vujasinović, koji je kao selektor sa juniorskom selekcijom osvojio Svetsko prvenstvo u Almatiju ranije ove godine.
Vujasinović je zahvalio Saviću što ga je uključio u vođenje reprezentacije.
-Izuzetno sam srećan jer ću prvi put u karijeri biti sa A reprezentacijom kao trener i što ću imati nastup u Svetskoj ligi. Još ćemo videti ko će biti u sastavu, sigurno će biti nekoliko debitanata i tim momcima će biti velika čast što će igrati za reprezentaciju – rekao je Vujasinović.
On je dodao da je siguran da će reprezentativci dati sve od sebe i da veruje da će pobediti Francusku. Kapiten reprezentacije Živko Gocić rekao je da očekuje ubedljivu pobedu protiv Francuske.
-Utakmica će biti uvertira za Evropsko prvenstvo i neka vrsta pripreme za Olimpijske igre u Riju, koje su glavni cilj. Momci koji sutra budu nastupili su spremni vaterpolisti i ljudi i pokazaće za koga nastupaju – rekao je Gocić i pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmicu i pozdrave ekipu.
Reprezentativac Filip Filipović naveo je da se raduje što će reprezentacija nastupiti u mešovitom sastavu.
-Imaćemo priliku da vidimo nove nade srpskog vaterpola i buduće šampione. Treba ih pozdraviti, pružiti im priliku. Iskreno sam presrećan što im je selektor dao šansu da se dokažu na ovakav način. Maksimalno ćemo se potruditi da još jednom opravdamo kapicu reprezentacije – kazao je Filipović.
Utakmica će se igrati sutra u 20.30 na Tašmajdanu. Pre susreta biće organizovan defile svih srpskih reprezentacija koje su ove godine osvojile medalje.

Povezana vest:  Pobede Partizana i Crvene zvezde u drugom kolu Triglav lige