partizan jadran 112015

Liga šampiona: Partizan pao u završnici duela sa Pro Rekom

Partizan je u drugom kolu Lige šampiona doživeo poraz od prvaka Starog kontinenta Pro Reka. Đenovljani su na svom bazenu slavili sa 15:3 (5:2, 1:0, 3:1, 6:0), ali konačan rezultat nije baš pravi odraz odnosa snaga u bazenu. Mladi tim Partizana je, izuzimajući pad na kraju prve deonice, velikom favoritu odolevao dve i po četvrtine. U poslednjih 12 minuta, domaća ekipa sastavljena od reprezentativaca Srbije, Italije, Crne Gore, Hrvatske je došla do visokog trijumfa.
Do pred kraj prve četvrtine igralo se gol za gol, a u poslednja dva i po minuta prve deonice Reko je serijom od 3:0 (Prlainović, Ivović, Du Fulvio) stigao do prednosti od 5:2.
Potpuno ravnopravna borba vođena je u drugoj četvrtini. Činilo se da će na velikom odmoru na semaforu ostati rezultat iz prve četvrtine, alli dvadeset sekundi pre kraja poluvremena Đakopo je, sa igračem više, odveo Reko na 6:2.
I u trećoj četvrtini su odbrane dominirale, golova nije bilo do 21. minuta, kada je Di Fulvio bio strelac za 7:2. Tada je do izražaja počela da dolazi razlika u iskustvu, fizičkoj snazi između ekipe sastavljene od prekaljenih šampiona s jedne i s druge strane tima u kom su skoro svi igrači juniori ili doskorašnji juniori.
Golove za Partizan postigli su Gavril Subotić , Đorđe Vučinić i Radomir Drašović. U timu Reka u listu strelaca upisali su se skoro svi srpski reprezentativci: Prlainović i Mandić po dva puta, Pijetlović jednom, dok Filip Filipović nije zatresao mrežu.
U sledećem kolu, 28. novembra Partizan će biti domaćin Galatasaraju.

Povezana vest:  Šoštar: sledeće sezone kvalitetnija Evrointerliga

Pro Reko – Partizan Rajfajzen 15:3 (5:2, 1:0,3:1, 6:0)

Bazen u Soriju. Gledalaca: 700. Sudije: Periš (Hrvatska), Tojgarli (Turska). Igrač više: Pro Reko 6 (3), Partizan 5 (2). Peterci: Partizan 1 (0).
PRO REKO: Tempesti, Bodega, Mandić 2, Di Fulvio 3, Đorđeti, Pijetlović 1, Prlainović 2, Figari 2, Sukno 1, Filipović, Ivović 2, Đakopo 2, Pastorino. Trener: Pomiljo.
PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević, Gilen, Tikas, Manojlović, Subotić 1, Drašović 1, Gogov, Lazić, Vico, Radojević, Vučinić 1, Asanović, Brakočević. Trener: Vujasinović.

Povezana vest:  Pijetlović najbolji vaterpolista Evrope u izboru LEN

Rezultati drugog kola B grupe Lige šampiona: Pro Reko – Partizan 15:3, Solnok – OŠC 8:7, Galatasaraj – Jug 10:16.
Plasman: Pro Reko, Jug, Solnok po 6, OŠC, Partizan i Galatasaraj bez bodova.