vladimir vujasinovic par cz

Vujasinović: Neće biti lako, ali tražićemo svoju šansu

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da će njegova ekipa protiv mađarskog OSC-om morati da odigra jednu od najboljih utakmica u sezoni ako želi da iznenadi protivnika.
-To je za nas poslednja utakmica u ovom delu sezone. Osvojili smo Kup, dobro igramo u Jadranskoj ligi, četvrti smo na tabeli, što nam je i cilj, kako bismo se plasirali na završni turnir. Protiv OSC-a ćemo tražiti svoje šanse. Neće biti lako i moramo da odigramo jednu od najboljih utakmica sezone kako bismo se suprostavili i iznenadili ih – rekao je Vujasinović na konferenciji za novinare u Beogradu.
Partizan će u sredu u 20.00 na Banjici igrati protiv OSC-a u četvrtom kolu Grupe B Lige šampiona. Crno-beli su do sada zabeležili jednu pobedu, dok mađarski tim ima sve poraze.
Govoreći o narednom protivniku, Vujasinović je kazao da je to tim sa dobrim, ali ne i vrhunskim igračima.
-Mađarska ekipa je sastavljena od mnogo izuzetno dobrih, ali ne i vrhunskih igrača, kakvi igraju u Pro reku. To su igrači sa šireg spiska mađarske reprezentacije, imaju dva reprezentativca i dva stranca – kazao je trener crno-belih.
On je rekao da neće moći da računa na Stefana Vica, dok je neizvestan nastup Nikole Jakšića i Nemanje Radojevića, koji su bili bolesni.
Vujasinović je rekao da je i dalje teška finansijska situacija u klubu i da bi za normalno funkcionisanje ekipi trebalo 300 hiljada evra godišnje.
-Lako je predvideti šta će biti naredne godine. Ne može da se zaustavi pad, može da bude samo gore. Mi smo sad uveli mladi tim, a sledeće sezone nećemo moći to da uradimo jer se sužava prostor. Teško će nešto da se promeni ako se ovako nastavi. Izgubićemo klubove i baze. Na ivici smo opstanka, ali prestali smo da pričamo o tome jer nema ko da čuje- rekao je Vujasinović.
Prema njegovim rečima, Partizan je uvek bio „baza domaćeg vaterpola“ i taj klub je održao srpski sport posle raspada Jugoslavije i rastanka sa Crnom Gorom.
-Ali, ljudi na pozicijama to ne mogu ili neće da shvate – dodao je on.
Vujasinović je istakao da srpski vaterpolo „sigurno ne očekuje svetla budućnost“.
On je naveo da je Partizan prošle godine imao budžet od 60 hiljada evra za igrače i podsetio da su crno-beli igrali Ligu šampiona, osvojili domaće prvenstvo i nastupili u finalu Kupa.
-300 hiljada evroa bi omogućilo normalnu situaciju, toplu vodu u bazenu, da platimo putovanja i odlaske na pripreme, što smo sada ukinuli – rekao je Vujasinović.
Na konferenciji je govorio i predsednik Partizana Aleksandar Šoštar, koji je rekao da nenormalni uslovi postaju normalni za taj klub.
-Nenormalni uslovi za nas postaju normalni. Uzrok naše teške situacije je osvajanje Lige šampiona 2011. godine i spletom okolnosti poklopio se sa početkom ekonomske krize u svetu. Da smo 2010. pustili igrače da odu, ne bismo imali ove probleme, ali ne bismo ni osvojili titulu evropskog šampiona – rekao je Šoštar.
On je kazao da je klub osvajanjem srpskog Kupa ostvario prvi cilj i da misli da Partizan može da parira narednom protivniku u Ligi šampiona.
Šoštar je zahvalio na podršci fondaciji „Grobari za nas“, koja je prošle nedelje dala vaterpolo klubu Partizan 500.000 dinara i najavila nove akcije.

Povezana vest:  EVROLIGA, Milanović: Agresivnost i ritam lome Barselonu