vanja arena bazen

Udovičić: Pripreme za prvenstvo dobro napreduju

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić izjavio je danas da pripreme za Evropsko prvenstvo u vaterpolu u januaru dobro napreduju, a da država čini sve da sportistima obezbedi sredstva za nagrade, pripreme i učešće u takmičenjima. Udovičić kaže da je prošle sedmice obišao radove u Areni gde će, kako je podsetio, za to prvenstvo biti postavljen bazen. 
-Za 4. januar je predviđeno puštanje vode u bazen kada ćemo praktično najaviti početak samog Evropskog prvenstva.
Jedinstveno za to takmičenje je što će prvi put se evropsko prvenstvo odvijati u jednoj hali, a za građane će to biti prilika da pogledaju utakmice vaterpola i da vide kako izgleda kad se bazen stavi u Arenu, rekao je gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a.
Prema njegovim rečima, broj ekipa i delegacija koji će boraviti u Beogradu znači da će smeštajni kapaciteti u prestonici u januaru biti potpuno popunjeni. 
-Srbija je uvek bila fenomenalan domaćin i uvek smo uzimani kao parametar za neka naredna takmičenja – rekao je Udovičić izrazivši uverenje da je Vateropolo savez i preduzeće Vaterpolo Evropsko prvenstvo dobro odradili posao. 
Na pitanje da li je previse od muške reprezentacije Srbije očekivati zlato na prvenstvu on je rekao da vaterolisti uvek idu na zlato. 
-U prethodnih devet takmičenja su osvojili zlato i pokazali da su sazreli za velika dostignuća i da na pravi način mogu da uđu u olimpijsku godinu gde je krajnji cilj naravno Olimpijada u Riju. Ovo je idealna prilika da pozovemo građane da posete vaterpoliste i i da ih pozdrave i da pošaljemo sliku u svet da je Srbija sportska nacija – rekao je Udovičić.
Ministar je naveo da mu je drago što može da kaže da sportisti koji osvoje medalju sada u roku od nedelju dana dobijaju nagradu, dok je i on lično dok se takmičio čekao i po godinu i po dana. 
-Želim da se zahvalim svim ministrima koji su prepoznali značaj sporta u Republici Srbiji i posebno premijeru koji je postavio sport kao prioritet – naveo je on.
Udovičić kaže i da vlada želi da u olimpijskoj godini pošalje jasnu poruku sportistima da razmišljaju o pripremama a da će država da razmišlja o za sportiste“trivijalnim stvarima“ poput toga kako će obezbediti sredstva da otputuju na takmičenja. 
Ne samo da su u 2015. godini isplaćene sve nagrade već unapred i sredstva za sve programe, poput stipendija, priprema svakom Savezu kako bi mogli da planiraju svoj program a sportisti imali uslove da odu na takmičenja, naveo je on. 
Kada je reč o učešću u Olimpijadi u Riju, Udovičić smatra da je sada najveća promena što sportisti sada idu na Olimpijadu sa očekivanjem da će osvojiti medalje a ne samo da učestvuju.

Povezana vest:  Dejan Savić nije više trener Zvezde