savic tajm-out

EP 2016
Savić: Razumljiva su oscilacije u igri

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je večeras da ;su razumljive oscilacije ekipe s obzirom na jake treninge ;i dodao da je protiv Francuske tok utakmice bio očekivan.
-Nismo počeli kako smo očekivali, ali s druge strane i jesmo, jer smo imali malo jače treninge da bismo ostali u takmičarskom ritmu. Zaigravši presing u trećoj četvrtini napad je proradio i mislim da je zaslužena pobeda na kraju. Tok utakmice bio je onakav kakav su svi očekivali – rekao je Savić novinarima posle meča u Beogradskoj areni.
Srbija je večeras sa 16:8 u Beogradu savladala Francusku u utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva.
U četvrtfinalu izabranici Dejana Savića sastaće se sa Slovačkom, četvrtoplasiranim timom Grupe A.
-Slovačka je izuzetno iskusna ekipa, ali fizički ne može da nam parira. Moramo biti oprezni je je ovo eliminaciona faza. S opreznom igrom pobeda je naša – kazao je on.
Savić se još jednom zahvalio publici na podršci i pozvao ih da podrže žensku selekciju.
Vaterpolista Srbije Duško Pijetlović ocenio je da je njegova ekipa imala pogrešan pristup utakmici i dodao da protiv Slovačke očekuje trijumf.
-Imali smo pogrešan pristup utakmici. Slabije smo ušli, dosta slabije nego protiv Hrvatske. S jedne strane smo očekivali pad posle Hrvata… Ipak, uspeli smo da se uzdignemo i na kraju ;je sve bilo kako treba. Ostaje nam se okrenemo Slovacima. Očekujem ;njihovu lavovsku borbu, ali i našu pobedu – rekao je Pijetlović.
Kapiten Srbije Živko Gocić ocenio je da će nacionalna selekcija biti na vrhuncu forme tek za „četiri, pet dana“.
-Jači treninzi su uzrok lošeg početka. Došlo je do opuštanja, ali smo u drugom poluvremenu pojačali presing što je rezultiralo kontrama i sigurnijem šutu. Bitno je da smo osvojili tri boda… Na vrhuncu forme biće za četiri, pet dana i tada bi trebalo očekivati pravu igru. Protiv Slovačke ne bi trebalo da bude probleme – rekao je Gocić.
Srbija će se u osmini finala Evropskog prvenstva sastati sa Slovačkom u subotu od 18.45.

Povezana vest:  Kreće nova vaterpolo regionalna liga