srb-slovakia

EP 2016
Favoriti smo bez obzira na protivnika

Trener vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović rekao je danas da je njegova ekipa favorit u utakmici četvrfinala Evropskog prvenstva bez obzira da li će joj protivnik biti Rusija ili Nemačka.
-Ne znamo da li će to biti Rusija ili Nemačka. Imamo trening večeras u vreme te utakmice, pa ćemo morati da se spremamo i za jedne i za druge. Ponovo smo apsolutni favoriti s kim god da budemo igrali. Četvrtfinale je najbitnija utakmica na prvenstvu, očekujem mnogo bolju igru nego do sada – rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Beogradu.
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je sinoć u Beogradskoj areni pobedila Slovačku. Izabranici Dejana Savića očekivano su savladali Slovačku i izborili plasman u četvrtfinale u kom će se u ponedeljak od 20.15 sastati s boljim iz duela Rusije i Nemačke.
Stevanović je naveo da se vaterpolo reprezentacija Srbije do sada na Evropskom prvenstvu više bavila sobom nego protivnicima.
-Iza nas je sigurna pobeda protiv Slovačke, ali možda igra u nekim segmentima nije bila na nivou koji i mi i publika očekujemo. Nije ništa strašno. Imali smo problema u napadu, malo je škripalo, nema razloga za paniku, ali odbrana je bila zadovoljavajuća. Prilaz utakmici je bio slabiji jer smo bili apsolutni favoriti, znali smo da i ako uđemo slabije da ćemo da preokrenemo rezultat – rekao je Stevanović.
-Mi smo formu tempirali za utakmicu sa Hrvatskom i onda nam je raspored do četvrtfinala davao prostora da se posvetimo treningu i pripremama za četvrtfinalni duel koji je sigurno najbitniji – dodao je on.
Golman reprezentacije Branislav Mitrović naveo je da njegova ekipa pred četvrtfinale mora da podigne „psihičku spremnonst na najviši nivo“.
-Sad bi trebalo da podignemo tenziju, što se nas tiče. Dolazi četvrtfinele, utakmica u kojoj nemate pravo na grešku bez obzira s kim se igra. Trebalo bi da, pre svega, psihičku spremnost podignemo na najviši mogući nivo kako ne bismo dozvoli da se desi neko iznenađenje, neka nepovoljna situacija po nas – rekao je Mitrović.
-Rusi igraju mnogo bolje nego u Kazanju, dobili su Grčku, to je ekipa koja je fizički izuzetno spremna. S druge strane, imamo Nemačku koja igra slabije nego ranije, ali to je ekipa s kojom imamo uvek problema – naveo je Mitrović.

Povezana vest:  Delegacija VSS u Kragujevcu i Čačku