andrija prlainovic srb fra

Prlainović odgovorio Crnogorcima: Mi smo autali posle Malage

Najbolji igrač Evropskog šampionata u vaterpolu Andrija Prlainović izjavio je da je u finalu između Srbije i Crne Gore bilo sudijskih grešaka, ali da to sigurno nije odlučilo pobednika.
Srbija je pred 16.000 gledalaca u Kombank areni savladala Crnu Goru 10:8 i osvojila treću uzastopnu titulu.
-Ovo su najbolje sudije trenutno. Ne bih mnogo komentarisao suđenje jer smo mnogo puta bili u drugačijoj situaciji. Tako da bi bilo korektno da ne pominjemo sudije, sećamo se svi dobro priče o Malagi – rekao je Prlainović za crnogorske medije o finalu iz 2008. godine kada je Crna Gora bila bolja i osvojila prvu titulu od samostalnosti.
Srpski as, koji je odrastao u Herceg Novom, prethodno je istakao da je finale odlučila bolja fizička priprema Srbije i veći broj igrača u rotaciji.
-Nije nas išlo, ali kada su nas krenuli šutevi iz daljine meč je prelomljen. Sudijskih grešaka je bilo, negde je oštećena Crna Gora, negde mi, ali sudije nisu presudile – istakao je on.
Pojedini crnogorski igrači, pre svih kapiten Nikola Janović, posle poraza u finalu optužili su sudije za neuspeh, posebno aludirajući na poništen gol Aleksandra Radovića, pri rezultatu 6:6.

Povezana vest:  KUP SRBIJE 2014, Zvezda ubedljivo do finala Kupa Srbije