Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Berlinu selekciju Nemačke sa 15:9 (4:1, 3:2, 3:2, 5:4) u drugom kolu Grupe A Svetske lige.

Srbiju su do druge pobede u Svetskoj ligi predvodili Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Nemanja Ubović i Viktor Rašović sa po dva gola. Najefikasniji u redovima Nemačke bili su Julijan Ril i Mateo Cuk sa po dva gola.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana savladali OSC na Banjici

Nemci su angažovanije počeli utakmicu i brzo su poveli preko iskusnog Julijana Rila, ali je Srbija do kraja prve četvrtine preuzela kontrolu i golovima Mandića, Filipovića, Pijetlovića i Viktora Rašovića preokrenula rezultat.

Vaterpolisti Nemačke su i naredne dve četvrtine otvarali golom, ali su izabranici Dejana Savića potom dobijali te periode igre. Srbija je dva minuta pre kraja treće četvrtine imala prednost od 10:4, a na poslednji odmor se otišlo s pet golova prednosti za olimpijske šampione. Vaterpolisti Srbije su bez većih problema sačuvali prednost do kraja utakmice i tako nastavili s pobedama u Svetskoj ligi.

Povezana vest:  EVROINTER LIGA, Honved - Vašaš 7:14

U drugom meču Grupe A, Rumunija je pobedila Slovačku sa 12:10. Srbija u narednom kolu, 10. janura 2017, gostuje Slovačkoj, dok Nemačka dočekuje Rumuniju.