bazen_nis_vaterpoloMoguće formiranje vaterpolo kluba u Banjaluci

 

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će narednih dana biti razmotrena mogućnost da u Banjaluci bude formiran vaterpolo klub koji će se takmičiti u Prvoj ligi Srbije.

Dodik je tokom posete olimpijskom bazenu u Banjaluci, gde se prethodnih dana pripremala vaterpolo reprezentacija Srbije za Evropsko prvenstvo i Svetsku ligu, rekao novinarima da je dogovoreno sa predstavnicima Vaterpolo saveza Srbije (VSS) da se narednih sedmica razmotri mogućnost osnivanja vaterpolo kluba u tom gradu.

Povezana vest:  EP 2016, Savić: Fenomenalno, ali biće teško u finalu

On je kazao da se Olimpijski bazen u Banjaluci pokazao kao jedan od najboljih regionalnih objekata i da su stvoreni uslovi za popularizaciju ovog sporta.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je rukovodstvo VSS omogućilo reprezentativcima da se pripremaju na olimpijskom bazenu u Banjaluci pred važna takmičenja, koja ih čekaju u ovoj godini.

-Dogovorili smo se sa predstavnicima VSS da ponovo dođu, a mi ćemo se truditi da budemo dobri domaćini – rekao je Dodik.

Predsednik VSS Velibor Sovrović izrazio je nadu da će u Banjaluci biti formiran klub i da će u budućnosti biti dobro pozicioniran.

Povezana vest:  Savić: Grešili smo, ali evidentna je razlika u kvalitetu

-Osim toga, moguće je formiranje Jadranske lige i to da Banja Luka bude značajan činilac u toj ligi. Cilj osnivanja kluba jeste i da na stotine dece dobije priliku da pokuša da trenira, nauči da pliva i odavde izađe desetak kvalitetnih reprezentativaca sa svih prostora gde žive Srbi, pa tako i iz RS – rekao je Sovrović.

Istakao je da je vaterpoliste Srbije u Banjaluci dočekalo izuzetno gostoprimstvo, posebno premijera Dodika.

Povezana vest:  EVROINTER LIGA, Partizan rutinski sa Egerom

Vatrepolo repreznatacija Srbije poslednjih osam dana bila je na pripremama u Banjaluci pred predstojeća velika takmičenja u Nišu i Zagrebu.

Sovrović je istakao da će reprezentacija Srbije, ukoliko postigne uspeh na evropskom prvenstvu u Zagrebu, prvo svratiti u Banjaluku da proslavi taj rezultat, a potom otputovati u Beograd.

-Nadam se da ćemo imati podršku ljudi iz RS u Zagrebu i na plivalištu, a ne samo pored TV ekrana. Kupićemo određeni broj karata, koje ćemo distribuisati navijačima – rekao je Sovrović.