waterpolo_ballSaopštenje UO i Odluka o zaštiti igrača i trenera

 

 

Upravni odbor VSS je na sednici 9.jula doneo odluku o zaštiti prava igrača i trenera u vaterpolo klubovima članovima VS Srbije koju vam u celosti prenosimo.

 

1.Svim vaterpolo klubovima, članovima VSS koji nisu izmirili finansijske obaveze prema igračima i trenerima, koje proističu iz Ugovora potpisnaih između klubova igrača odnosno klubova i trenera za sezonu 2009-10 neće biti dozvoljeno da licenciraju nove igrače i trenere u sezoni 2010-11.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Srbija pobedila Španiju u uvertiri za Niš

 

2. Svima osobama koje su obavljale upravne i izvršne funkcije u klubovima članovima VSS u sezoni 2009-10 kada su dugovanja prema igračima i trenerima nastala neće biti dozvoljeno da u sezoni 2010-11 predstavljaju klubove u organima VS Srbije.

 

3. Klubovi koji izvrše promenu imena ili nastanu fuzionisanjem dva ili više klubova i kao takvi ostvare članstvo u VSS u skladu sa Statutom VSS dužni su da izmire sva dugovanja koja su u smislu ove odluke imali klubovi pre promene imena, odnosno klubova koji su se fuzionisali u novi klub i na njih se odnose sve odredbe ove odluke.

Povezana vest:  Savić: Biće tvrdo, neizvesno do samog kraja

 

4. Svi igrači i treneri koji potražuju sredstva o klubova koji su navedeni u prvom stavu moraju da prijave dugovanja VS Srbije najkasnije do 1.avgusta 2010. uz dokaz o materijalnim potraživanjima.

 

5. Klubovi su dužni da izmire svoje obaveze prema igračima i trenerima iz stava 1 ove odluke najkasnije do krajnjeg roka za licenciranje igrača u sezoni 2010-11 15 dana pred početak takmičenja u Kupu ili prvenstvu a u skladu sa Pravilnikom o registraciji i pravu nastupa igrača VSS kako se ne bi primenjivali Stav 1 i Stav2 ove odluke.

Povezana vest:  Udovičić: Moramo da opravdamo ulogu favorita

 

6. Odluka stupa na snagu danom donošenja.