Vaterpolo reprezentativac Srbije Duško Pijetlović rekao je danas da će biti veoma teško nastaviti trijumfalni niz, iako je to velika želja svih u timu.

-Želimo da nastavimo trijumfalni niz. To će biti jako teško jer, sada kada smo na vrhu, negde ćemo morati da se okliznemo i padnemo, ali nadamo se daj taj trenutak neće tako brzo doći i učinićemo sve da se to ne desi u Budimpešti. Ipak, svima treba da bude jasno da bi svaka medalja na šampionatu sveta bila uspeh – rekao je Pijetlović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Srpski vaterpolisti su objedinili zlatne medalje na svim takmičenjima, zaključno sa Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošlog leta. Naredno veliko takmičenje biće Svetsko prvenstvo u Budimpešti u julu.

Povezana vest:  Saveti nutricioniste o tome kako izbeći stres dok jedete

Pijetlović je kazao da se ništa ne menja u vaterpolo reprezentaciji kada je reč o motivaciji.

-Za sve nas je zlato na OI bio veliki san koji smo u Riju uspeli da dosanjamo. Kada smo to osvojili, kao da nam je pao kamen sa srca, ali time se nismo zadovoljili. Siguran sam da ćemo obavezama u budućnosti i dalje prilaziti na isti način, sa podjednakim žarom, ali više nećemo imati onaj pritisak kao pre Rija. Svima nam se negde u glavama motala misao šta će biti ako ne uspemo u našim namerama. Kao generacija smo ostvarili zacrtan cilj i mnogo je lakše šutirati i plivati kad nemate šta da izgubite, kada ne postoji razlog da se ruka stegne. To mi daje veru u veliki optimizam – kazao je Pijetlović.

Povezana vest:  Dedović i Trajković pojačanja Radničkog

U odbranu titule prvaka sveta u Budimpešti Srbija će krenuti iz Grupe C gde će joj rivali biti Španija, Grčka i Južna Afrika. Pijetlović je ocenio da sastav grupe nije toliko bitan, već ko će biti rival u četvrtfinalu.

Kao najvećeg rivala na putu ka odbrani trona, Pijetlović je rekao da vidi domaćina Madjarsku, reprezentaciju za koju je ocenio da je nije zadovoljio plasman u Riju i da će biti najveći konkurenti Srbiji.

Povezana vest:  Pobede Janković i Lajovića, poraz Troickog u Indijan Velsu

Reprezentacija Srbije će se okupiti za utakmicu protiv Nemačke 14. marta u Svetskoj ligi, što centar tima vidi kao pripremu za završni turnir.

-Od Olimpijskih igara nismo igrali u punom sastavu i ova utakmica će nam sigurno mnogo značiti da vidimo kako će stvari funkcionisati bez Živka Gocića i Slobodana Nikića. Pozivam publiku da dodje na bazen, a mi ćemo se potruditi da im priredimo dobru utakmicu i pobedu – rekao je Pijetlović.

Utakmica izmedju Srbije i Nemačke igraće se u sredu u Zrenjaninu, a ulaznice koštaju 400 dinara.