waterpolo_ballSVETSKA LIGA NIŠ

Sve spremno za početak

 

Nevreme koje je pogodilo Niš u ponedeljak posle podne nije poremetio ni u jednom segmentu pripreme organizatora Svetske lige. Uveče je održana generalna proba otvaranja finalnog turnira a već danas sve funkcioniše na način uobičajen na velikim takmičenjima.

Srbija večeras igra protiv Južne Afrike i to je bez sumnje susret čija je svrha upoznavanja sa kompletnom atmosferom koja će narednih dana vladati na bazenu SC Čair.

Takmičenje će večeras otvoriti premijer Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković. Pored njega govoriće Velibor Sovrović predsednik VS Srbije i Dimitros Diatesopulos jedan od prisutnih delegata FINA.

Povezana vest:  EVROINTER, Seged - Ferencvaroš 11:8

Pre utakmice sa Južnom Afrikom biće uručeni pokloni Živku Gociću i Slobodanu Nikiću koji će tokom turnira odigrati 200. utakmicu u reprezentaciji.

Danas je gradonačelnik Niša Miloš Simonović priredio prijem za predstavnike ekipa i službena lica. Učesnicima je poželeo prijatan boravak izazivši uverenje da će sve proteći u najboljem redu i da će Srbija još jednom pokazati da gostoljubiva zemlja .Zahvalili su Dimitris Diatesopulos i Velibor Sovrović.

Sutrašnji dan donosi veliki derbi Srba i Hrvata. Protivnik je došao bez Hinića i Baraća koji odmaraju dok su se za razliku od prošle godine pojačali Markovićem i Jokovićem.Jedan od najboljih hrvatskih igrača Miho Bošković je rekao da utakmica nema sudbonosni karakter i da će ove sezone biti važnijih mečeva.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana žele pobedu protiv Olimpijakosa

U našem taboru takodje vlada uverenje da će meč pokazati trenutno stanje forme dva tima.Kruna sezone je EP u Zagrebu a do 27.avgusta ima još vremena i još jedno takmičenje da se sve postavi na svoje mesto.

– Naravno da nismo u punoj formi. Ipak uvek ulazimo sa ciljem da damo maksimalan angažman bez obzira koliko vredimo. Hrvatska ima kvalitet koji inspiriše i sigurno je da ce biti dobra utakmica – kaže saradnik Dejana Udovičića Dejan Stanojević.

Povezana vest:  Ministarstvo traži pomoć iz budžetske rezerve za VSS

Naši igrači ne kriju želju da pobede treću ekipu sveta ali su svesni da je u ovom trenutku rezultat neizvestan.

– Znamo da bi publika volela da pobedimo tim Ratka Rudića.Pokušaćemo da ih obradujemo – poruka je Nikole Radjena koji se lakše povredio na treningu u ponedeljak uveče ali bi trebalo da bude spreman za igru.