Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić zahvalio je danas predsedniku Opštine Bečej Draganu Tošiću koji je prihvatio organizaciju utakmice Srbije i Slovačke u Svetskoj ligi, i dodao da VSS nije zaboravila taj grad u Bačkoj.

-Verujem da nas očekuje pravi spektakl iako igramo u podmladjenom sastavu. Srećni smo što nacionalni tim ponovo igra u gradu vaterpola, da posetimo na dane kada je centar vaterpolo Evrope bio Bečej, kad su najboji vaterpolisti igrali u Bečeju i pronosili slavu ovog grada. Ovde smo i da pokažemo da Vaterpolo savez Srbije nije zaboravio na Bečej – rekao je Krivokapić.

Srbija će poslednju utakmica Grupa A Svetske lige igrati u Bečeju 11. aprila protiv Slovačke.

Povezana vest:  RITAM EVROPE ! 2017 SKCNS NOVI SAD TRG SLOBODE 9. MAJ

-Prošlu utakmicu smo igrali u Zrenjaninu, tražila se karta više i siguran sam da će tako biti i u Bečeju. Politika saveza je da reprezentacija što više utakmica igra van Beograda da publika širom Srbije ima priliku da vidi naše zlatne momke uživo. Osvojili sve što može osvojiti i trudićemo se da u budućnosti ostvarujemo ovakve rezultate. U tome smo imali značajnu pomoć države i nadamo se da će ona biti još veća jer to naš vaterpolisti zaslužuju – rekao je Krivokapić.

Ulaznice za duel sa Slovacima će biti besplatne i moći će da se preuzmu u SC „Djordje Predin – Badža“. Zbog velikog interesovanja, organizatori su poručili navijačima da što pre rezervišu svoja mesta, a u opticaju će biti oko 750 besplatnih karata.

Povezana vest:  Predstava "Sestre '999." Narodnog pozorišta Priština gostuje na sceni „Raša Plaović“

Konferenciji za medije koja je održana u zgradi opštine Bečej u ime Vaterpolo saveza prisustvovao je i Darko Udovičić koji je tom prilikom istakao da su upravo utakmice u manjim sredinama potrebne tom sportu.

-Nadam se da ćemo i na ovaj način ponovo reanimirati vaterpolo klub u ovom gradu i da će u godinama pred nama vaterpolo u gradu na Tisi sijati punim sjajem. Ovo će biti jedinstvena prilika da Bečejci vidi apsolutne vladare planete. Iako igramo u izmenjenom sastavu reprezentacija Srbija je navikla naciju na pobede – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Bečka secesija u novom sjaju

Član veća za sport i omladinu opštine Bečej Dejan Terzić poželeo je mnogo uspeha srpskim vaterpolistima i izrazio nadu da će njegov grad biti pravi domaćin.

-Bečej je opština poznata po vaterpolu, naši gradjani kao veliki ljubitelji vaterpola. Maksimalno ćemo se podruditi da budemo dobri domaćini – rekao je Terzić.

Utakmica izmedju Srbije i Slovačke u poslednjem, šestom kolu Grupe A igraće se u utorak 11. aprila od 19.00 u Bečeju. Srbija je i pre ove utakmice obezbedila plasman na Završni turnir Svetske lige u Rusiji.