zivko_gocic_partizan_vatGocić: Imamo velike ambicije na Evropskom prvenstvu

 

Vaterpolista Srbije Živko Gocić izjavio je danas da ekipa posle kraćeg odmora nastavlja pripreme za Evropsko prvenstvo na kome će imati velike, ali i realne ambicije. Evropsko prvenstvo biće održano od 29. avgusta do 11. septembra u Zagrebu.

-Odmor od četiri, pet dana je prošao, sutra nastavljamo tamo gde smo stali i razmišljamo o onome šta nas očekuje krajem ovog meseca u Zagrebu – rekao je novinarima Gocić.

Prema njegovim rečima, ekipa će dati svoj maksimum na Evropskom prvenstvu.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Milanović: Vidi se jedinstvo ekipe, Dejan Savić svestan realnosti!

-Kada počne takmičenje onda ćemo moći da pričamo šta je realno, a šta nije. Sigurno je da ćemo se dobro spremiti i da ćemo dati svoj maksimum – rekao je Gocić.

On je dodao da je Srbija u lakšoj grupi na EP i da će najvažniji meč biti sa Mađarskom.

-Utakmica sa Mađarima odlučivaće, najverovatnije, od tome koja će reprezentacija biti prva u grupi i ko će imati lakši raspored kasnije do polufinala i finala – rekao je Gocić.

Reprezentativac Srbije Filip Filipović naglasio je da ima još malo vremena da se ekipa spremi za naredno takmičenje.

Povezana vest:  EP ZAGERB 2010 Udovičić, uglavnom, zadovoljan igrom protiv Grčke

-Učinićemo sve da svoju formu tempiramo za početak septembra. Gledaćemo da budemo maksimalno spremni da možemo da odgovorimo svim zahtevima – rekao je Filipović.

Prema njegovim rečima, realno bi bilo da se ekipa plasira u četvrtfinale, a cilj je polufinale.

-Igrači i stručni štab žele zlato, ali u ovim uslovima takve prognoze nisu realne. Ulazak u polufinale bio bio veliki uspeh za ovu reprezentaciju – rekao je Filipović.

On je dodao da sa „ovakvim ulaganjima i sa ovakvom finansijskom situacijom u kojoj se nalazi Savez“, pritisak da mora da se osvoji zlatna medalja, može da bude samo nečija luda želja.

Povezana vest:  U Zvezdi srećni, Filipović ljut na sudije

-Ne može ova ekipa ništa da garantuje, ali ako uđe u polufinale, može svašta da se dogodi i ispunili smo cilj za ovu sezonu – rekao je Filipović.

Ovog leta vaterpolisti Srbije osvojili su zlatne medalje u finalu Svetske lige u Nišu i na Svetskom kupu u Oradei. Uoči EP reprezentativci Nikola Rađen, Živko Gocić, Marko Avramović, Milan Aleksić i Filip Filipović potpisivali su danas „najk“ kapice u radnji u Knez Mihailovoj i družili se navijačima.