Vaterpolo reprezentacija Srbije doputovala je danas u Split, gde je u naredna tri dana očekuju utakmice u novoformiranom takmičenju Evropa Kup.

Ekipa Dejana Savića će sutra u prvom kolu Grupe A igrati protiv Malte od 17.30, dok u petak u istom terminu igraju protiv Grčke, a u subotu se od 10.30 sastaju s Holandijom, odnosno od 19 protiv Hrvatske.

„Ovde želimo da ostvarimo prolaz, a u Budimpešti da ‘pucamo’ na medalju. Čitav ovaj turnir biće u znaku našeg susreta sa Hrvatima jer kod nas se više pamti poraz u polufinalu svetskog prvenstva od Hrvatske nego činjenica da smo osvojli bronzu. Dobro je što imamo na raspolaganju 15 igrača, prvi put posle 2008. Svi će dobiti šansu i biće to dobro jer se ranije uvek dešavalo da veliki broj ekipa koji zbog pravila nema rezervi ne dočeka kompletan kraj takmičenja“, rekao je Savić.

Povezana vest:  LEN pokrenuo vaterpolo Evropa kup za najbolje reprezentacije

Reprezentacija Srbije večeras će na bazenu Poljud odraditit jedini trening pred početak takmičenja.

„Ovde je cilj da svaku utakmicu odradimo na najbolji mogući način i da kasnije ispravimo uočene greške. Tačno je da ćemo biti bez trojice možda i najiskusnijih igrača, ali to ne menja suštinu, ovaj tim je sada najbolji. Kruna sezone je Barselona, nećemo imati mnogo prilike da se uigravamo. Ovaj turnir, ipak je veliki teret za nas igrače. Ispaštamo zbog sukoba Fine i Lena i ostajemo bez normalnog trenažnog procesa u klubu. Ali šta je tu je, moramo da i u ovoj situaciji izvučemo korist“, rekao je kapiten Filip Filipović.

Povezana vest:  Sigurni favoriti u A ligi

Plasman na završni turnir Evropa Kupa, koji se igra u aprilu, iz Grupe A u Splitu izboriće tri ekipe. Druga grupa je u Palermu gde igraju Italija, Crna Gora, Nemačka i Rusija, i iz koje dve ekipe idu dalje, kao i u mađarskom Kečkemetu, gde učestvuju domaćin, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija.