Proslava Vaterpolo saveza Srbije

 

kokteltrofU prostorijama Skupštine grada održan je Novogodišnji koktel kojim je vaterpolo organizacija obeležila kraj još jedne uspešne rezultatske godine.U prisustvu velikog broja vaterpolo radnika predstavnika ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i drugih sportiva prisutnima su se obratili ministarka Snežana Samardžić Marković i predsednik VSS Velibor Sovrović. Prikazan je i petominutni film posvećen uspesima seniorske ekipe u ovoj godini. konstatovano je da je Srbija osvajala medalje na svim takmičenjima na kojima je učestvovala ove godine a da je u ovom veku od 21 trofeja osvojeno 19 medalja od kojih 10 zlatnih.

Povezana vest:  Srbija lako pobedila Rumuniju na startu Svetske lige

-Razmišljala da vaterpolistima „isporučim račun“ za svoj povišeni šećer i pritisak zbog mnogo uzbuđenja na Svetskom prvenstvu – rekla je ministarka – U Rimu sam proživela zaista divne trenutke, prijalo mi je kada sam sedela pored ministra sporta Španije i sa ponosom sam mogla da mu kažem – Bolji smo.

Ministarka se zahvalila vaterpolistima:

Povezana vest:  Rezultati Druge lige i Letnje lige

-Hvala im i na kontinuitetu rezultata, ali i na gospodskom načinu na koji predstavljaju zemlju i van bazena. U sledećoj godini želim da nastavite ovako, a planovi su vezani i da nastavimo da pravimo pomake u pogledu infrastrukture, kao i u popularizaciji vaterpola.

Velibor Sovrović, predsednik VSS je priznao da su i kod njega posle filma ponovo proradile emocije.

– Medalje su plod organizovanog i dugotrajnog rada, koji Vaterpolo savez Srbije, ima oduvek, mnogo pre mog dolaska 2005. godine. Na neki način vaterpolisti su u Rimu iznenadili našu javnost, ali iznenađenja nisu slučajnost. U 2010. želim uspehe svim sportistima, koliko je to moguće. Ako  ne bude rezultata verujem da će dostojno predstavljati zemlju – zaključio je Sovrović.