bazen_nis_vaterpoloAkcija „Školska vaterpolo liga” od 15. septembra
Sekretarijat za sport i omladinu finansijski je pomogao Vaterpolo savez Beograda koji će od 15. septembra pa do 31. decembra realizovati akciju „Školska vaterpolo liga” u kojoj će učestvovati učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola. Program će se odvijati u svim školama koje imaju bazene i u SRC „Banjica”, „Tašmajdan”, „Vračar” i „Tent” u Obrenovcu.
– Vaterpolo savez Beograda je, posle osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Rimu prošle godine, prvog mesta u Svetskoj ligi i zlatne medalje na FINA kupu u Oreadi u Rumuniji, planirao čitav niz akcija kako bi što više popularisao ovaj trofejni sport. Jedna od ljih je i „Školska vaterpolo liga” čiji je cilj da što više učenika nauči da pliva, da učestvuju u školama plivanja i vaterpola, kao i na školskim takmičenjima – rekao je Nemanja Radović, pomoćnik sekretara za sport i omladinu.
Vaterpolo savez Beograda će sredstvima koja je dobio od grada pokriti troškove nabavke opreme i rekvizita, prevoz polaznika, zakup termi9na na bazenima, štampanje promotivnog materijala, pehara i medalja i drugo.
Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije najavljuju pohod na medalje