vanja_udovicic_vaterpoloUdovičić u zagrebačkoj Mladosti

 

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić, koji je danas predstavljen kao veliko pojačanje zagrebačke Mladosti, istakao je da prelazak u jedan od najtrofejnijih evropskih klubova za njega predstavlja veliki izazov.

-Za mene je veliki izazov što sam došao u Zagreb i što ću igrati za Mladost. Nadam se da ću pružiti maksimum i da ću se brzo uklopiti u tim sa novim saigračima – poručio je Udovičih, koji je prošle sezone sa italijanskim Pro Rekom osvojio titulu prvaka Evrope.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Hrvati bolji od Crnogoraca

Sjajni bek će u novoj sezoni nositi kapicu sa brojem sedam i, kako je naglasio, ne plaši se reakcija zbog dolaska u Hrvatsku.

On je pojasnio da mu je ovog leta istekao ugovor sa Pro Rekom i da su mu Italijani predložili da igra za njihovu reprezentaciju, ali je odbio tu mogućnost, pa je u redove „žabaca sa Save“ došao kao slobodan igrač.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Udovičić: Maksimalno angažovano do pobede protiv Rumunije

-Želim da igram za Srbiju, jer to volim i to osećam. Nema razloga da menjam reprezentaciju u kojoj sam se dokazao – rekao je Udovičić.

Među klubovima koji su želeli da angažuju kapitena „delfina“ bio je i dubrovački Jug, sa čijim će prvotimcima u novom šampionatu Hrvatske i Jadranskoj ligi Udovičić voditi žestoke borbe.

Trener Mladosti Emil Nikolić ocenio je da su „žapci“ kupili „najbolje što je moglo“ i dodao da će Udovičić „doneti prevagu“ Zagrepčanima u odnosu na domaće konkurente – Jug i riječko Primorje.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije sutra se okupljaju za Svetsku ligu

-Dolaskom Udovičića naše ambicije su porasle. Očekujem da će se on dobro uklopiti u našu ekipu, pošto jezička barijera ne postoji – zaključio je Nikolić.

Hrvatski mediji špekulišu da će Udovičić za godinu dana u Zagrebu zaraditi 100.000 evra.