Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić rekao je danas da očekuje pobedu protiv Rumunije na startu Evropskog prvenstva u Barseloni i istakao da se cilj Srbije zna, zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, i da su sva takmičenja do tada „usputne stanice“.

„Atmosfera je u redu, zdravi smo. Protiv Rumunije očekujem, naravno, pobedu, ali i igru koja će pokazati gde smo sada“, rekao je Savić, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog protiv Matara u četvrtfinalu Kupa Evrope

Vaterpolisti Srbije sutra počinju takmičenje na 33. prvenstvu Evrope u Barseloni, a prvi rival će im biti Rumunija od 20.30. U Grupi D su još Rusija i Slovačka.

„Organizacija je u redu, bazen izgledom predstavlja temelj za spektakl kakav vaterpolo zaslužuje. Ovde su najbolje ekipe sveta. Naš cilj se zna, to je Tokio 2020, i sve do tada su usputne stanice. Posle Rija smo okrenuli novu stranicu“, rekao je Savić.

Povezana vest:  Hrvatski mediji: Vanja Udovičić u Mladosti

Kapiten reprezentacije Filip Filipović je istakao da ekipa jedva čeka da počne prvenstvo.

„Uvek je isti cilj bez obzira kakav je sastav… Imaćemo protiv Rusije jaku proveru, a posle počinje ono pravo“, rekao je Filipović.

Filipović je konferenciju za novinare u Barseloni iskoristio da najboljem srpskom teniseru Novaku Djokoviću poželi uspeh u finalu Vimbldona.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Neizvestan nastup Partizana u Jadranskoj ligi

„Njegov uspeh nas raduje. Pokazao je da je klasa, bez obzira šta uradi“, rekao je Filipović.

Konferenciji za medije, u organizaciji LEN, prisustvovao je hrvatski selektor Ivica Tucak koji je fudbalerima Hrvatske čestitao plasman u finale Svetskog prvenstva.

Na to se nadovezao selektor Srbije Dejan Savić: „Nadam se samo da uspeh Hrvata u fudbalu neće biti vetar u ledja i njihovim vaterpolistima“.