igor_milanovic_vat_part_trenerEVROLIGA

Milanović: dobro poznajemo Olimpijakos i atmosferu u Atini

 

U utakmici trećeg kola C grupe Evrolige za vaterpoliste beogradski Partizan gostuje u Atini ekipi grčkog prvaka Olimpijakosa, a prema rečima trenera najboljeg tima u Srbiji Igora Milanovića „crno- beli“ dobro poznaju sledećeg protivnika i atmosferu u pirejskom bazenu.

Njegovi izabranici su prošle godine u takmičenju po grupama savladali Grke u Atini sa 10:9, što je bio prvi poraz Olimpijakosa na domaćem bazenu posle punih šest godina.

-Tokom ove sedmice radili smo najviše na individualnim popravkama i na formulisanju taktike za meč sa Olimpijakosom – napomenuo je Milanović na konferenciji za novinare u sedištu trofejnog kluba na „Banjici“.

Povezana vest:  Prva B liga: četvrto kolo, Singidunum pobedio Proleter

On je istakao da su rezultati i nivo forme igrača Partizana za nijansu lošiji od onoga što je on očekivao na početku sezone.

-Najviše me brine problem sa realizacijom, koji je posebno bio uočljiv tokom polufinalne utakmice u Kupu Srbije protiv Crvene zvezde – rekao je Milanović i dodao da gaji optimizam da će „sve doći na svoje“.

Nekada najbolji vaterpolista na svetu podsetio je da su „crno-beli“ tokom prošle sezone imali „veliki uzlet“, da je u timu postojala „specifična hemija“ i da je jedino prvak Evrope – italijanski Pro Reko – uspeo da savlada Beograđane i to tek nakon produžetaka.

Povezana vest:  EP 2016, Filipović: U finalu je pobedilo srce i duša Srbije

-Na početku nove sezone najavio sam da želim malo drugačiji scenario. S druge strane, čini mi se da drugačije nije ni bilo moguće da se radi, s obzirom da je većina igrača Partizana imala brojne reprezentativne obaveze – istakao je Milanović.

Činjenicu da su reprezentativci od maja do septembra morali da dižu formu na maksimalni nivo čak četiri puta, za fajnal-for Evrolige u Napulju, završni turnir Svetske lige u Nišu, Svetski kup u Oradei i Evropsko prvenstvo u Zagrebu, Milanović je ocenio kao „nemogući zadatak za trenere.“

-Upravo zbog tog preopterećenja igrača izbegavao sam sparing-partnere. Sada nam sledi regionalna Evrointerliga i domaće prvenstvo, a očekujem i mnogo više timskog rada. Verujem da će u našoj igri sve bolje izgledati na početku sledeće godine – poručio je Milanović.

Povezana vest:  Proslava Vaterpolo saveza Srbije

Najiskusniji igrač Partizana Vladimir Vujasinović naglasio je da je startni poraz u Evroligi od hrvatske Mladosti u Zagrebu u značajnoj meri poremetio rad na, kako je formulisao, „izgradnji naše timske igre“.

-U Zagrebu smo dobili ‘šamar’ od Mladosti. Očekujemo da radom dođemo do prepoznatljivog nivoa forme – zaključio je Vujasinović.

Utakmica Olimpijakos – Partizan igra se u subotu do 17.30 časova u Pireju, a sudiće Radu (Rumunija) i Bender (Nemačka).