Partizan u četvrtfinalu Evrolige

Partizan – Olimpijakos 8:3 (1:1, 4:0, 1:1, 2:1)

 

andrija_prlainovic_par_vatPartizan: Soro, Mirković, Rađen 1, Korolija, Aleksić 1, Pjetlović 1, Prlainović 1, Gocić 1, Avramović, Mitrović 2, Vujasinović, Gak 1, Ćuk. Trener: Milanović

Olimijakos: Deligiannis, Mylonakis, Delakas, Kocheilas, Chatzitheodorou, Theodoropoyzos, C.Afroudakis, Ntoskas 1, G.Afroudakis 1, Komadina , Vlontakis 1, Schizas, Fountoulis. Trener: Pateros

Povezana vest:  SKOKOVI U VODU, OI 2012, Kineskinje ponovo najbolje

Vaterpolisti Partizana, za sada, su obezbedili drugo mesto u grupi C Evrolige i to im garantuje prolaz u četvrtfinale. Pred punim tribinama plivališta Banjica, crno-beli su deklasirali Olimpijakos 8:3 (1:1, 4:0, 1:1, 2:1).

Duel dva bivša evropska prvaka doneo je dosta plivanja, duela i odvažnosti na obe strane. Međutim, srpski šampion je pokazao da je fizička sprema značajan adut u Evroligi. Crno-beli su preplivali rivala pogotovu u drugoj četvrtini, gde su napravili rezultatski, ispostavilo se, nerastopiv kapital. Pridodajmo i čvrstu odbranu Partizana koje je razvejala sve ideje gostiju iz Pireja, pogotovu se to videlo kada je Partizan imao igrača manje.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Ubedljive pobede Italije i Holandije

Upečatljiva figura meča bio je kapiten Partizana Vladimir Vujasinović koji je sjajno proigravao saigrače u kontranapadima. Vaterpolisti Partizana su bili staloženi, odmereni, a mlađi igrači hrabri i to je u velikoj meri doprinelo da beogradski klub stigne do pobede. Olimpiakos je u Beogradu izgledao uplašeno, nesnalažljivo, na momente i istrošeno, a to nije bila odlika grčkog tima u dosadašnjem delu sezone. Najefikasniji igrač utakmice bio je Stefan Mitrović sa dva gola. U narednom kolu ponovo će igrati Olimpijakos i Partizan u Atini.