andrija_prlainovic_parEVROLIGA

Partizan pobedio oslabljeni Olimpijakos

 

Vaterpolisti Partizana pobedili su danas u Beogradu Olimpijakos sa 7:1 u četvrtom kolu Grupe C Evrolige i tako došli na drugo mesto tabele. Partizan je igrao protiv oslabljenog Olimpijakosa koji je, zbog štrajka u timu zbog novca, došao samo sa osam igrača. Utakmica je u prvoj četvrtini bila tvrda, a jedini gol tada postigao je Stefan Mitrović.

nikola_radjen_partPartizan je u drugom delu, posle golova Aleksandra Radovića i Milana Aleksića poveo sa 3:0, a pred kraj je smanjio Focis Milanos, koji je tako dao jedini gol za grčki tim večeras.

Povezana vest:  Partizan naneo Radničkom prvi poraz u kragujevačkom Parku

U drugom poluvremenu bilo je mnogo grešaka i promašaja na obe strane, a Partizan je do kraja meča u obe četvrtine postigao po dva gola. Strelci su bili Dušan Mandić, Milan Aleksić, Vladimir Vujasinović i na kraju Andrija Prlainović.

Partizan sada ima dve pobede, poraz i nerešeno, a u sledećem kolu gostuje kod Barselone, koja je juče izgubila od mladosti.

Trener Partizana Igor Milanović rekao je da je najvažnije večeras bilo to što je njegov tim pobedio.

Povezana vest:  Dejan Udovičić kažnjen sa dve utakmice

-Nisu došli u punom sastavu, kao što smo i očekivali. Igrali su tako da prime što manje golova, dok smo mi ušli u meč bez rezerve i bez kalkulacija. I ovde smo pokazali da igramo hronično loše u završnici, dok je u odbrani sve dosta dobro funkcionisalo – rekao je Milanović posle utakmice.

Prlainović je rekao da je tim „odradio meč kako je i morao“.

-Sada moramo kako znamo i umemo da pobedimo Barselonu u gostima, jer nas samo takav rezultat vodi dalje – rekao je Prlainović.

Povezana vest:  Savić: Dokazali da smo zemlja sporta, a ne "abrova"

Partizan je u drugom kolu neočekivano igrao nerešeno sa Barselonom, a Nikola Rađen je priznao da tim trenutno nije atraktivan kao prošle godine, ali da veruje da će se to popraviti.

-Ove godine možda ne igramo tako lepo i atraktivno kao prošle, ali verujem da ćemo vremenom pokazati da smo na pravom putu – rekao je Rađen.

Igrači Olimpijakosa su odmah posle meča napustili plivalište i nisu razgovarali sa novinarima. Oni su u Beograd doputovali neposredno pre utakmice.

partizan_ekipa