igor_milanovic_polozenaEVROLIGA

Partizan spreman za najvažniju utakmicu u Evroligi

 

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović rekao je danas da njegova ekipa spremno dočekuje utakmicu protiv Barselone u kojoj bi crno-beli pobedom osigurali plasman u drugu fazu Evrolige.

-Ovo je vrlo, vrlo važna utakmica. Ne smemo nikako da izgubimo, tako se i ‘oštrimo’. OČekujem bolju završnicu nego u prvom meču sa Barselono, pre svega da budemo strpljiviji. U Beogradu smo imali ritam i šanse, ali ne i sreću u završnici, pa smo ostali bez bodova – rekao je Milanović.

Povezana vest:  Bajković: Ponosan sam na devojke, iako žalim za pobedom

Partizan je krajem prošle godine na svom bazenu na Banjici odigrao nerešeno protiv španskog tima, iako je u jednom trenutku vodio sa 6:3.

Nakon toga crno-beli su „vezali“ dve pobede protiv Olimpijakosa i sada zauzimaju drugo mesto na tabeli C grupe Evrolige. Partizan ima tri boda više od trećeplasirane Barselone, a prva je zagrebačka Mladost sa 12 bodova.

U utakmici sa Olimpijakosom u Beogradu za Partizan je debitovao 16-godišnji Dušan Mandić.

Povezana vest:  Mirko Blažević selektor Brazila

-Dule je dokazao da mu je mesto u prvom timu, uneo je živost u ekipu. Podsetio me je na utakmicu kada je Andrija Prlainović debitovao za prvi tim. Oduševaljava me Mandićeva zrelost, on je biser srpskog vaterpola – kazao je Milanović.

Mandić je rekao da nema tremu od nastupa za prvi tim u elitnom evropskom takmičenju.

-Kao najmlađi u timu, trudim se da iskoristim svaki minut koji dobijem. Treme je bilo samo na početku, sada je i to nestalo. Imam samo neku pozitivnu nervozu – naveo je on.

Povezana vest:  Vujasinović: Želim da se dokažem i kao trener

Reprezentativac Srbije Andrija Prlainović istakao je da crno-beli neće kalkulisati u Barseloni.

-Pobeda je imperativ. Ne razmišljamo o porazu koji bi nas udaljio od plasmana među osam što nam je prioritetni cilj. Sada će nam biti teže jer smo gosti, ako se koncentrišemo biće sve u redu – zaključio je Prlainović.

Utakmica petog kola Evrolige Barselona-Partizan igra se u sredu od 21 sat u Španiji.