Vaterpolo reprezentacija Srbije je završila pripreme u Kranju. danas, poslednjeg dana rada, posle prepodnevnog treninga vaterpolisti i stručni štab su krenuli za Beograd.
Savezni selektor Dejan Savić je istakao:

– Uradili smo sve što smo naumili. U dobro poznatim uslovima, idealnim za rad, trenirali smo na otvorenom bazenu i u teretani i praktično smo na raspolaganju imali sve što smo želeli i koliko smo hteli. Sa te strane Kranj, njegovi sportski radnici, ljudi izu hotela su pokazali da smo imali pravo što smo deo priprema za Igre u Tokiju održali ovde .

Povezana vest:  Ministarstvo nastavlja da pomaže Partizan

Na pripremama je bio 21 igrač.

– Svi su radili na najvišem nivou i nemam nikakvih primedbi ni na ponašanje, ni na rad. A nije bilo lako jer rad u Kranju je dosta baziran na fizičkim pripremama i to je trebalo da se izdrži. Ponavljam nemam primedbi.

Slede dva slobodna dana:

– Okupićemo se u ponedeljak ujutru na bazenu „25.maj Milan Gale Muškatirović“. Nastavljamo sa radom. Posle toga nas očekuju tri utakmice, sa starim poznanicima Špancima jednim od favorita za medalju u Tokiju, Francuzima koji napreduju i mladom reprezentacijom Srbije koju očekuje svetsko prvenstvo u Pragu.

Povezana vest:  Radnički pobedio selekciju SAD u humanitarnoj utakmici

Posle turnira će Savić i saopštiti imena 13 igrača koji će 15. jula krenuti u Kašivazaki dobro poznatu bazu za završne pripreme pred Olimpijske igre.