velibor_sovorovicSovrović traži činjenice povodom optužbi

 

Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Velibor Sovrović pozvao je danas vaterpolo stručnjake i funkcionere da argumentovano iznesu svoje optužbe, ali i novinare da ne posežu za „senzacionalističkim naslovima“.

-U ima zaposlenih u VSS, kao i u ime igrača najtrofejnije reprezentacije u istoriji srpskog sporta, molim urednike sportskih rubrika dnevnih novina da ne posežu za senzacionalističkim naslovima – navodi se u saopštenju VSS koje je potpisao Sovrović.

Povezana vest:  Selektor SAD vidi srpske vaterpoliste kao favorite na OI

-Pozivam i vaterpolo stručnjake i funkcionere da u iznošenju pred javnost svojih nesuglasica i međusobnih optužbi budu konkretni. Da umesto ponavaljanja istih neargumentovanih optužbi, samo prividno upućenim VSS, javno označe one za koje veruju da su krivci za nerad, nepravdu i nerazumevanje u vaterpolo sportu – dodaje se u saopštenju.

Proteklih mesec dana čelnici vaterpolo kluba Partizan i VSS vodili su polemiku oko kalendara takmičenja. Posle novogodišnjih praznika trener crno-belih Igor Milanović rekao je da su pripreme reprezentacije u Kini poremetile rad kluba uoči nastavka takmičenja u Evroligi.

Povezana vest:  Udovičić: Odluka pada u Kragujevcu

Predsednik Partizana Aleksandar Šoštar nedavno je izjavio da su pođednako važni interesi kluba i reprezentacija i da, osim usklađivanja kalendara, nema problema u odnosima dve strane. On smatra da neko pokušava da destabilizuje Partizan i predstavi da trofejni klub radi protiv državnog tima, što, kako je rekao, nije tačno.

-Kada je reprezentativna sezona onda je nacionalni tim najvažniji, kada su u toku klupska takmičenja, onda su klubovi u prvom planu. Nepotrebno ulazimo u polemiku – rekao je tada Šoštar.

Povezana vest:  Savić: Bilo je oscilalcija, ali bitan je rezultat