Šestorica legendarnih vaterpolista Srbije, članova tima koji je u poslednjih 15 godina osvojio sve što može da se osvoji, uključujući dva uzastopna olimpijska zlata, oprostili su se večeras od reprezentacije u remiju protiv Italije na turniru „Srbija 2022“ – 9:9.

Pred punim tribinama na bazenu Milan Gale Muškatirović bilo je veoma emotivno, a legendarni šampioni Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović igrali su u poslednjoj četvrtini.

Povezana vest:  Živojinović, Rašović i Mandić u idealnom timu FINA kupa

U igru su ušli kada je rezultat bio 8:9, Filipović je postigao gol za 9:9, potom su Italijani izjednačili i sudije su četiri minuta pre isteka vremena „odsvirale kraj“.

Kako i dolikuje sportistima koji su među najboljima u istoriji Srbije uz aplauze, ovacije i prigodne poklone od Vaterpola saveza otišli su u „reprezentativnu penziju“.

Podršku spektakularnom oproštaju „šestorice veličanstvenih“ vaterpolista od reprezentacije pružila je i UNIQA osiguranje, dugogodišnji sponzor Vaterpolo saveza i zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Udovičić zadovoljan posle pobede protiv Hrvatske

U prvom meču turnira Hrvatska je savladala Francusku 15:11.

Srbija sutra od 21 sat igra protiv Hrvatske, a dva sata ranije sastaju se Italija i Francuska.

Foto: Dušan Milenković/ATA Images