reprezentacija_srbije_bazen

SVETSKA LIGA

Srbija dočekuje Nemačku u Kruševcu

 

Vaterpolo savez Srbije, grad Kruševac i vaterpolo klub Rasina potpisali su danas ugovor o organizaciji utakmice Svetske lige između Srbije i Nemačke. Utakmica između Srbije i Nemačke igraće se 22. marta u 20.00 na zatvorenom bazenu kruševačkog sportskog centra.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Marko Stefanović zahvalio je Kruševcu što se prihvatio domaćinstva utakmice i rekao da pripreme za ovaj meč traju više od mesec dana i da se uspešno privode kraju.

-Ovo je veoma bitna utakmica za našu reprezentaciju. Od rezultate ovog meča i zatim susreta sa Španijom u aprilu, zavisi plasman na finale Svetske lige u Firenci. Pripreme za organizaciju utakmice praktično smo završili i očekujemo reprezentativan sportski događaj – rekao je Stefanović.

Povezana vest:  Crvena zvezda povela protiv Radničkog u finalu prvenstva

On je dodao da će reprezentacija Srbije u Kruševac stići u ponedeljak, 21. marta u popodnevnim satima, kada se očekuje i dolazak nemačkih vaterpolista.

Stefanović se zahvalio Organizacionom odboru na uspešno sprovedenim pripremama.

-Ideja Vaterpolo saveza je da se važne vaterpolo utakmice igraju u gradovima u unutrašnjosti Srbije, jer se na taj način promoviše ovaj najtrofejniji sport u Srbiji – rekao je generalni sekretar VSS.

Povezana vest:  Partizan i Radnički u finalu Kupa Srbije

Gradonačelnik Kruševca Desimir Pavlović rekao je da je Kruševac počastvovan što je domaćin ovako značajnog međunarodnog susreta i da je to plod zalaganja sportskih radnika tog kraja.

Pavlović se zahvalio i sponzorima koji su, po njegovim rečima, omogućili da grad bude domaćim uz minimalna finansijska ulaganja od svega nekoliko stotina hiljada dinara.

Član Evropske vaterpolo federacije i predstavnik Vaterpol o saveza Srbije Dejan perišić podsetio je da je Kruševac 2000. godine bio koorganizator vaterpolo turnira Trofej Jugoslavije, a da će ova akcija biti početak popularizacije i omasovljenja vaterpola u tom gradu.

Povezana vest:  Srbi bolji od Francuske i Slovačke na turniru u Novakiju

Perišić je najavio da će saradnja sa kruševačkim vaterpolo klubom Rasina biti nastavljena tokom aprila kroz realizaciju dva finalna turnira Prvenstva Srbije za mlađe kategorije. Od sutra će biti u prodaji 580 ulaznica po ceni od 500 dinara, a postavljanjem montažnih tribina, obezbeđeno je više od 1.000 mesta za publiku. Utakmicu između Srbije i Nemačke direktno će prenositi Radio televizija Srbije i sportski kanal Arena.