partizan_ekipa

EVROLIGA

Šoštar: Partizan već ispunio cilj za ovu sezonu

 

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar izjavio je danas da je ekipa već ostvarila zacrtani cilj za ovu sezonu plasmanom na „fajnal-for“ Evrolige. Partizan će sledeće srede igrati utakmicu sa dubrovačkim Jugom i ukoliko pobedi zauzeće prvo mesto u grupi. Poslednji meč u ovom takmičenju igraće u Beogradu sa Jadranom iz Herceg Novog.

-Mi smo ispunili cilj, koji smo zacrtali na početku sezone. Sada možemo da se okrenemo fajnal-foru. Nije bilo lako doći do toga zbog izuzetno teških okolnosti – rekao je Šoštar novinarima.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog dobili derbi protiv Crvene zvezde

On se zahvalio sponzorima, Ministartsvu omladine i sportu, gradu Beogradu.

-Mislim da u odnosu na to kakve su ambicije vaterpolo kluba Partizan, podrška je mogla da bude još veća. Partizan je ‘lokomotiva’ srpskog vaterpola i to je realnost – rekao je Šoštar.

Prema njegovim rečima, u klubu je trenutno sedam, osam reprezentativaca.

-Partizan se nalazi i na toj liniji puta ka Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Za sve ono što se od vaterpola očekuje, potrebna je podrška, jer će naši igrači za dva meseca braniti boje reprezentacije na Svetskom prvenstvu – rekao je Šoštar.

Povezana vest:  EVROINTER LIGA, Partizan deklasirao Vašaš

Jedan od najboljih igrača Partizana Andrija Prlainović ocenio je da će naredno gostovanje u Dubrovniku biti veoma teško.

-Imao sam priliku da igram u Dubrovniku i to je jak domaći teren. Očekuje nas Jug koji mora da pobedi, jer bi porazom ugrozio šanse za prolaz na fajnal-for – rekao je Prlainović.

On je dodao da ekipa neće igrati rasterećeno, jer želi prvo mesto, kako bi u polufinalu izbegla italijanski Pro Reko.

Povezana vest:  Udovičić neće atmosferu pritiska

-Nadam se da ćemo uspeti da pobedimo. Ponavljam, to je najteže gostovanje i biće jako, jako teško. Mislim da je atmosfera dobra i da smo u odličnoj formi što smo i pokazali u poslednjim utakmicama – rekao je Prlainović.