dejan_udovicic_i_ekipa_u_bazenu

Vaterpolisti Srbije počeli pripreme u Košutnjaku

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je danas pripreme za Svetsku ligu na otvorenim bazenima u Košutnjaku, koji bi trebalo ubuduće da budu stalno mesto priprema svetskih prvaka.

-Uslovi za trening su fenomenalni, stvarno nisam očekivao da ću videti ovako nešto…Ne samo u bazenu, već i u teretani. Uslovi su stvarno vrhunski – rekao je novinarima selektor Dejan Udovičić, pored velikog olimpijskog bazena u kome su igrači trenirali.

Bazeni u Košutnjaku otvoreni su ovog leta za vaterpolo reprezentaciju, ali i za druge nacionalne selekcije, a u planu je da to postane stalno mesto priprema. Ministarka sporta Snežana Samardžić Marković došla je da obiđe vaterpoliste na početku priprema i rekla da je omogućavanje uslova za trening način da se „bar malo“ vrati vaterpolistima za sve uspehe.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Hrvati ogorčeni nakon pobede Crne Gore nad Srbijom

-Nacionalni trenažni centar jeste namenjen vrhunskim sportistima I našim reprezentacijama. Bila sam tužna i poražena što naši vaterpolisti nemaju adekvatne uslove za pripreme i mislila sam da država treba da uradi nešto – rekla je Samardžić Marković.

Udovičić je kazao da će reprezentacija u Košutnjaku trenirati do ponedeljka, kada ide u Firencu.

-Vodićemo 16-17 igrača. Sada smo podeljeni u dve grupe: u one koji su duže sa reprezentacijom i one koji su malo kraće. Ova druga grupa više trenira jer želimo da smanjimo tu razliku i napravimo veću bazu igrača – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  ŽREB ZA EVRO KUPOVE, Žak u Kotoru, Taš 2000 i Vračar predstavljaju ženski vaterpolo

Klupska sezona za mnoge reprezentativce tek je završena prošle nedelje, a već danas nastavljaju se treninzi.

-Napravili smo džentlmenski dogovor da ne pričamo o umoru, zamoru I slično, jer ako počnemo to da radimo, bićemo sami sebi najveći protivnik. Momci ovde rade kao da su došli posle mesec i po dana pauze – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Pobede Hrvatske, Crne Gore i Makedonije na startu EP

Ambicije u svim takmičenjima za Srbiju ostaju uvek iste.

-Još od ranije znamo kakva su očekivanja od reprezentacije i ne treba da ih ponavljamo iz dana u dan. Treba da se spusti tenzija, da treniramo i radimo normalno. Mi smo u krugu reprezentacija koje će na svakom takmičenju odlučivati za najviši plasman. Naše je da budemo spremni da iskoristimo priliku ako se ukaže – rekao je Udovičić.