dejan_udovicic_kzn_1

Dejan Udovičić: Sve je podređeno osvajanju zlata u Londonu

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je danas po povratku u Beograd iz Firence, gde je naš tim odbranio trofej u Svetskoj ligi i obezbedio plasman na Olimpijske igre, da je zlatna medalja u Londonu najvažniji cilj ove generacije.

On je istakao da je „ponosan što su baš vaterpolisti prvi u kolektivnim sportovima izborili olimpijsku vizu i izrazio nadu da će biti dobar putokaz ostalim srpskim sportistima“

Povezana vest:  Sutra počinje prodaja karata za finalni turnir Kupa

-U Firenci smo ostvarili najvažniji cilj, obezbedili plasman na Olimpijske igre. Ne želim da potcenim značaj ostalih takmičenja, pre svega Svetskog prvenstva u Šangaju koje nas očekuje već za dve nedelje, ali London je naš najvažniji cilj – rekao je Udovičić na beogradskom aerodromu.

On je podsetio da su njegovi momci na pripreme za finalni turnir Svetske lige stigli posle veoma napornih sezona u klubovima, da su imali manjak treninga, ali da su opet uspeli da se izdignu iznad svih problema i pokažu koliko vrede.

Povezana vest:  Paunović: Cilj je odbrana titule

-Bilo koja druga sportska ekipa bila bi u podređenom položaju, ali moji igrači ne, opet su skupili snagu, stegli zube i sve izdržali.

Udovičić je kao najvažniji momenat u Firenci naglasio meč sa Italijanima u grupi, kada je naš tim „pokraden“ od strane sudija, ali ipak uspeo da pobedi posle peteraca.

-Taj meč uneo je sa jedne strane nervozu u naše redove, ali nas je istovremeno i naučio kako da izvučemo pouke, da budemo mirni i da se ne osvrćemo na stvari van bazena – zaključio je Udovičić.

Povezana vest:  Rađen: Suspenzija FINA-e je veliki udarac