slobodan_soro_vat_par

Vaterpolisti Srbije izgubili od Mađara

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas u Singapuru od selekcije Mađarske sa 12:11 (3:3, 4:3, 3:4, 2:1), u trećoj pripremnoj utakmici pred učešće na prvenstvu sveta u Šangaju.

Prethodna dva prijateljska meča Srbija je odigrala sa Hrvatskom. U nedelju je pobedila sa 8:7, dok je jučerašnji završen nerešeno 9:9. Do odlaska u Šangaj srpski vaterpolisti će još odigrati nezvaničnu trening-utakmicu sa Špancima.

Povezana vest:  Srbija bolja i od Crne Gore

Danas su zvanični prvaci sveta pretrpeli prvi poraz tokom priprema u Singapuru. Mađari su bili spretniji i srećniji u meču koji je zadovoljio više od 500 gledalaca, a obe ekipe smenjivale su se u vođstvu. Srbija je golom Prlainovića povela u poslednjoj četvrtini sa 11:10, ali su tradicionalni rivali preko Deneša i Žolta Varge uspeli da preokrenu rezultat za konačnu pobedu.

Povezana vest:  Povećan kapacitet Beogradske arene za finale EP

„Ne brine me rezultat. Još smo ‘teški’, naporno se radi i ovakvo stanje je očekivano“, izjavio je selektor Dejan Udovičić.

Oporavljeni golman Slobodan Soro vratio se u bazen i na današnjem meču je dobro obavio svoj deo posla.

Pred susret sa Špancima selektori Udovičić i Agilar su se dogovorili da održe zajednički trening, jer su igrači umorni, a uslovi za igru bi dodatno opteretili oba tima pred start svetskog prvenstva.

Povezana vest:  Srbija - Mađarska na otvaranju bazena u Subotici

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Chuk, D.Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić, Rađen, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović 1, G.Pijetlović.

Mađarska: Nađi, Gor-Nađi, Madaraš 1, De.Varga 1, Sivoš 1, Hošnjanski 1, Ge.Kiš 1, Ž.Varga 2, Da.Varga, Biroš 2, Štajnmec 2, Harai 1, Seči.