andrija_prlainovic_vat_par1

SP ŠANGAJ

Oprezno sa Rumunima

 

Rumunija, protivnik u drugom kolu grupe na SP se shvata izuzetno ozbiljno.Meč koji otvara program drugog dana takmičenja bi za našeg rivala u slučaju poraza predstavljao kraj svih nada za plasman na jednu od prve dve pozicije.Sa druge strane trijumf Srbije koji se očekuje pripremio bi naš tim da u dobrom raspoloženju doćeka duel sa Australijom u petak a on bi rešavao pitanje prvog mesta u grupi.

Povezana vest:  EP HRVATSKA 2010, Srbija izgubila od Mađarske u derbiju drugog kola

– Rumunija je iz godine u godinu sve kvalitetnija. Oseća se rad Mađara Kovača koji ih vodi od 2009. Snažni su, agresivni, pokretljivi – kaže Gocić.

Trener Vladimir Pavlović dodaje:

– Umeju da budu nezgodni.Gotovo na svakom takmičenju nekoga iznenade.

Andrija Prlainović smatra da je najvažniji pristup igri:

– Pored činjenice da igramo pre podne ne bi trebalo da bude problema ako udjemo u duel maksimalno angažovani.

Povezana vest:  Vaterpolo savez prvi uskladio Statut sa Zakonom o sportu

Selektor Dejan Udovičić upozorava:

– Smatra se da je potpuno normalno da mi pobedimo sve rivale u grupi. Takav pristup ne smemo da dozvolimo već da od meča do meča igramo sa najjačim angažmanom.

U Šangaj sutra dolazi ministarka omaldine i sporta Snežana Samardžić Marković koja će ostati četiri dana.Dan kasnije reprezentaciji će se pridružiti Darko Udovičić i Dejan Perišić.

Povezana vest:  VATERPOLO TURNIR (ŽENE)

Srpski igrači su danas imali jedan trening a uveče je održan sastanak sa gledanjem snimka utakmice Australije i Rumunije