dejan_udovicic_kzn_2

Udovičić: Vratili smo se iz nemoguće situacije

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je danas da se njegova ekipa „vratila iz nemoguće situacije“ i plasirala u finale Svetskog prvenstva u Šangaju. Srbija je u polufinalu savladala Mađarsku posle produžetaka sa 15:14, a u drugoj četvrtini gubila je sa 1:5 i 5:9.

-Čestitam ekipi. Stvarno se vratila iz nemoguće situacije. Primili smo sedam golova u drugoj četvrtini, a vratili smo se u poslednjih osam minuta. Nismo ličili na sebe, jer smo hteli da iz jednog napada postignemo četiri gola – rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, Mađarska ima najbolje fizički spremljenu ekipu.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana osvojili 28. titulu šampiona

-Oni su znali da će igrati sa nama i spremali su se 40 dana. Ima vremena za analizu. Možda smo previše žurili. Kada smo shvatili da mirnom igrom možemo da ih stignemo to smo i uspeli – rekao je Udovičić.

Vaterpolista Srbije Filip Filipović ocenio je da njegova ekipa nije bila bolja od Mađarske.

-Imali smo ono što oni nisu. To je srce, zajedništvo ekipe koja se nikada ne predaje. Bili smo blizu neuspeha, ali nismo odustali i to nam se vratilo. Bodrili smo se, verovali u sebe kada mnogi nisu I došli do rezultata – rekao je Filipović.

Povezana vest:  Vaterpolisti obradovali posetioce Ušće Shopping Centra

On je dodao da je Mađarska uspela da postigne sedam golova u jednoj četvrtini, ali ne i da pobedi, što govori o snazi reprezentacije Srbije.

Reprezentativac Srbije Andrija Prlainović istakao je da je utakmica sa Mađarskom bila teška i da misli da je ovo pri put da je jedna ekipa postigla sedam golova u četvrtini i izgubila meč.

-Nije lako igrati kada ste stalno u minusu tri gola. Uspeli smo da nadoknadimo sve na pravi nacin i da se nađemo u finalu – rekao je Prlainović.

Povezana vest:  SP ŠANGAJ, Srbija danas brani svetsko zlato u vaterpolu

Kapiten reprezentacije Vanja Udovičić naglasio je da je utakmica sa Mađarskom „velika škola“.

-Moramo uvek da budemo ovako složni. Nismo na prvenstvu još odigrali pravu utakmicu. Nije lako igrati tri turnira u mesec dana i to na najvišem nivou – rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, kada ekipa loše odigra i pobedi, ona pokazuje koliko je jaka.

-Ostaje nam još jedna utakmica – dodao je Udovičić.

Finalni meč igraće se u subotu u 15.00 (21.00 po lokalnom), a Srbija će se sastati sa pobednikom meča između Hrvatske i Italije.