nikola_radjen_part

Igrači Srbije: Žao nam zbog poraza, ali srebro je uspeh

 

Vaterpolisti Srbije rekli su danas u Šangaju da im je žao zbog poraza od Mađarske u finalu Svetskog prvenstva, ali su istakli da i srebrna medalja predstavlja ogroman uspeh.

-Svi zajedno, igrači i ceo stručni štab, napravili smo ovde izuzetan uspeh. Srbija je druga na svetu, u nečemu smo drugi na svetu… To je za ekupu i za naš vaterpolo ogromna stvar. Svi treba da slavimo – rekao je kapiten Srbije Vanja Udovičić.

Povezana vest:  Jovović: Vuljagmeni je veliko ime u evropskom vaterpolu

Selekcija Srbije je u finalu izgubile posle produžetaka sa 8:7, a Italijanima je to treća titule prvaka sveta.

-Svi zaslužuju čestike. Ovog leta smo već osvojili Svetsku ligu, a sada smo i drugi na svetu. Dali smo sve od sebe i ne smemo da budemo nezadovoljni, ovo je veliki uspeh – kazao je Filip Filipović.

Filipović je proglašen za najboljeg igrača turnira u Šangaju, a ušao je i u idealni tim šampionata zajedno sa saigračem Andrijom Prlainovićem.

-Imali smo i danas šansu za pobedu, tako je to u sportu. U polufinalu protiv Mađarske smo je iskoristili, a danas ne. Prezadovoljan sam celim letom, uradili smo mnogo. Ovde smo imali odličan nastup, trudićemo sa da i dalje ovako predstavljamo Srbiju. Hoćemo da spremni dočekamo OI u Londonu 2012 – izjavio je Prlainović.

Povezana vest:  Pijetlović i Drašović potpisali za VK Novi Beograd

Živko Gocić rekao je da je drugo mesto u ovom trenutku maksimum Srbije.

-Ceo turnir je bio veoma zanimljiv. Većina verovatno nije očekivala pobedu Italijana. Bilo je dosta dobrih i kvalitetnih utakmica. Ovo je naš trenutni maksimum, a videćemo da li će to u budućnosti biti dovoljno za nešsto više – naveo je Gocić.

Povezana vest:  'Delfini' deklasirali i Rumune

Nikola Rađen rekao je da se ekipa u Šangaju borila za celu Srbiju i dodao da srebrnu medalju „poklanja Srbima na Kosovu i Metohiji koji ovih dana prolaze kroz teške trenutke“.

Golman Slobodan Soro istakao je da će reprezentacija i u budućnosti nastaviti da radi i igra na isti način, dok je Slobodan Nikić naveo da mu je „drago što je nacionalni tim na uspešan način završio naporno leto“.