zivko_gocic_partizan_vatVaterpolisti Srbije sutra od 16.30 sa Turskom

 

Srpska reprezentacija otputovala je danas za Istanbul gde sutra od 16.30 po našem, odnosno sat kasnije, po lokalnom vremenu igra susret sa Turskom u okviru četvrtog kola kvalifikacija Svetske lige. Srbija je apsolutni favorit i od te uloge niko u našem taboru ne beži.

– Razliku u kvalitetu je očigledna. Turska ipak neće biti tako lak zalogaj pred svojim navijačima ali pobeda ne sme da dodje u pitanje. Probaćemo neke nove varijante,  mladjim igračima dati i veću minutažu. Neke vaterpoliste smo svesno ostavili kod kuće .Turska je pobedila na B prvenstvu Evrope. Domaćin je kvalifikacionog turnira na kojem će pokušati da izbori igranje na „A“ prvenstvu starog kontinenta u Zagrebu. Ovakvi susreti im sigurno dobro dodju da vide koliko su napredovali – kaže selektor Dejan Udovičić.

Povezana vest:  Stevanović: Poklekli smo u finišu

Pored Gaka, Avramovića, Gojka Pijetlovića u timu neće biti bolesnih i povredjenih Petra Filipovića i Kalinića. U sastavu su internacionalci iz Pro Reka Filipović, Udovičić i Nikić.

– Hoćemo da se sa prvog mesta plasiramo na finalni turnir čiji smo već učesnici. Ne bi trebalo da bude problema ali moramo odmah da pokažemo u bazenu ko je ko. Turska očigledno napreduje ali je još daleko od nas – kaže iskusni Živko Gocić.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Zvezda domaćin kvalifikacija u Beogradu, Radnicki u Italiji