vanja_udovicic_kzn_sos

Vanja Udovičić: Ajndhoven je usputna stanica za London
 
Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić izjavio je da će predstojeći šampionat Evrope u Ajndhovenu za naš tim biti samo pripremna stanica za Olimpijske igre u Londonu.
-Smatram da je prvenstvo Evrope samo jedna od trenažnih stanica koja nas očekuje uoči Olimpijskih igara u Londonu. Mislim da dolazi u pravom trenutku jer ova selekcija koja se okupila pre tri godine jeste mlada, ali po rezultatima je već iskusna i sigurno možemo da se nosimo sa pritiskom, pogotovo sa jakim rivalima koji nas čekaju u grupi – rekao je Udovičić.
On ističe da jaki mečevi na Evropskom šampionatu mogu da budu od krucijalnog značaja za rezultat u Londonu.
-Kao što reče predsednik Divac ima još 217 dana do Olimpijskih igara i bitno je da osvojimo što više medalja.
Udovičić ističe da je svestan činjenica da nacija baš od vaterpolista očekuje da osvoje zlatnu medalju.
-Ogroman uspeh je doneti bilo koju medalju sa Olimpijskih igara i bio bih presrećan da nastavimo niz osvajanja odličja sa velikih takmičenja. Suludo je obećavati zlato, pogotovo ako se ima u vidu da će ova ekipa svoj zenit doživeti tek 2016. Pritisak te vrste nije nam potreban, može samo da ima kontraefekat. Pređašnjim igrama i rezultatima zaslužili smo velika očekivanja i obećavam da ćemo dati maksimum da na najbolji način predstavimo svoju zemlju – zaključio je Udovičić.
Povezana vest:  Partizan protiv Breše, Zvezda protiv Egera u osmini finala