andrija_prlainovic_kup1

Andrija Prlainović: Na EP hoćemo medalju, ali London je važniji

 

Vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović rekao je da su za njega Olimpijske igre u Londonu mnogo važnije od Evropskog prvenstva u Ajndhovenu jer je zlato sa najvećeg planetarnog takmičenja jedino što nedostaje ovoj generaciji.

-Za nas je kontinentalni šampionat manje važno takmičenje u ovoj godini. Pogotovo ako se uzme u obzir da smo na poslednja četiri EP uvek igrali najmanje u polufinalu i osvajali medalje. Naravno, važno je da imamo kontinuitet dobrih rezultata i obavezu makar da ponovimo plasman u polufinale. Glavni cilj ove generacije su OI u Londonu – rekao je Prlainović.

Povezana vest:  Mađarska novi prvak sveta

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista sa reprezentacijom Srbije već je osvajao titule evropskog i svetskog prvaka, kao i naslov najboljeg u Svetskoj ligi. Na prethodnim Olimpijskim igrama, 2008. godine u Pekingu, Srbija je osvojila bronzanu medalju. Protivnici Srbije u prvoj fazi predstojećeg EP u Ajndhovenu biće Hrvatska, Nemačka, Rumunija, Crna Gora i Španija.

-Ako pogledate konkurenciju, videćete da ekipe kao što su Crna Gora i Španija, na poslednjim takmičenjima nisu uspele ni da dođu do polufinala. Bio bih zadovoljan sa nekom od medalja u Ajndhovenu. Osvajanje bilo kog odličja na takmičenju kao što je EP je uspeh, ne samo za nas, već za svaku reprezentaciju – naveo je Prlainovic koji je prošlog leta iz Partizana prešao u italijanski Pro Reko.

Povezana vest:  Prlainović: Favoriti smo ali ne potcenjujemo SAD

Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu počinje 16. januara, a Prlainović je kazao da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema. Jedan deo priprema vaterpolisti Srbije odradili su u Ajndhovenu kako bi se upoznali sa mestom odigravanja EP, trenutno rade u Beogradu, a uskoro ih očekuje odlazak na grčki Ios, gde će odigrati i jedan turnir.

-Dosta kvalitetno smo radili u Ajndhovenu. U Beogradu je malo teže, pogotovo nama koji igramo u inostranim klubovima. Željni smo kuće, a stalno nas “vuku“ porodica, prijatelji, žene i devojke. Malo smo rastrzani, ali sve ide dobro zasad – rekao je Prlainović.

Povezana vest:  Mandić: Gladni smo pobeda

Prlainović je dodao i da će tek nakon turnira u Grčkoj moći da proceni u kakvoj je formi ekipa.

-Do sada smo odradili veći deo priprema. Nijedna reprezentacija neće imati prednost uoči ovog EP, svi smo u istom položaju. U našem timu vlada dobra atmosfera i što je, najvažnije, nema povređenih igrača. Ostaje nam još turnir u Grčkoj i tek nakon toga ćemo moći da kažemo na čemu smo – zaključio je Prlainović.

Prvu utakmicu B grupe na EP reprezentacija Srbije igra 16. januara protiv Španije od 17.30.