dejan_udovicic_banjica
Dejan Udovičić: Muče nas povrede, ali nećemo da kukamo
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da nacionalni tim ima problema sa povredama, ali da to neće uticati na maksimalne ambicije na predstojecjem šampionatu Evrope u Ajndhovenu.
-Zadovoljan sam kako smo prošli pripreme, osim što nas je malo poremetio turnir na Hiosu, gde nismo uspeli da odradimo sve što smo planirali, a desili su nam se i problemi sa povredama Vanje Udovičića, Nikole Rađena i Duška Pijetlovića. Manje probleme imaju i Živko Gocić i Slobodan Soro, ali šta je tu je, ne želimo da kukamo – rekao je Udovičić.
On je dodao da je prvi cilj u Ajndhovenu plasman među prve tri u grupi, gde će Srbija igrati protiv Hrvatske, Crne Gore i Španije, a da će tek potom razmišljati o drugoj fazi.
-Grupa jeste teška, ali tu i jeste draž sporta da oni koji su favoriti na papiru nemaju zagarantovane pobede. U svaku utakmicu ulazimo kao da je poslednja, a igrači su voljni i psihofizički spremni da se podrede kolektivu.
Udovočić je kao posebno težak naglasio startni meč sa Špancima i dodao da će veoma važan faktor biti suđenje.
/Imam osećaj da Španci protiv nas uvek igraju 200 odsto. Biće to otvorena utakmica i najbitnije je da imamo isti tretman u dosuđivanju faulova na pet metara. Ispada da smo mi najgrublja ekipa, a tvrdim da smo tehnički najpotkovaniji /konstatovao je Udovičić.
Srbiju će u Ajndhovenu predstavljati:
Golmani: Slobodan Soro (Partizan), Branislav Mitrović (Debrecin).
Centri: Duško Pijetlović (Pro Reko), Slobodan Nikić (Kamolji).
Bekovi: Vanja Udovičić (Mladost), Milan Aleksić (Partizan), Nikola Rađen (Hios).
Leva strana: Aleksa Šaponjić (Partizan), Miloš Chuk (Partizan), Andrija Prlainović (Pro Reko), Stefan Mitrović (Partizan).
Desna strana: Živko Gocić (Solnok), Filip Filipović (Pro Reko).
Evropski šampionat za vaterpoliste održaće se u Ajndhovenu od 16. do 29. januara, Srbija brani bronzanu medalju osvojenu 2010. godine u Zagrebu.
Povezana vest:  EP HRVATSKA 2010, Srpski vaterpolisti srećni zbog pobede na kraju EP