filip_filipovic

Filipović: Ne idemo turistički u Ajndhoven

 

Najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović rekao je danas da predstojeći šampionat Evrope za Srbiju neće biti samo priprema za Olimpijske igre u Londonu i da naš tim ne ide turistički u Ajndhoven.

-Zna se koji su nam ciljevi i šta znači Evropsko prvenstvo za svakog sportistu. Imamo grupu sa Hrvatskom, Španijom i Crnom Gorom i neće biti nimalo lako. Želeli smo da odemo zdravi, ali nažalost, imali smo dosta pehova. Ipak, sigurno je da ćemo se boriti koliko god budemo mogli – rekao je Filipović.

Povezana vest:  Žreb za Svetski FINA kup, Srbija u grupi “A”

On je istakao da igrači ne bi trebalo da razmišljaju o suđenju, nego samo stvarima u bazenu.

-Ne želimo da se opterećujemo time da li nas neko voli ili ne voli, mada tokom priprema najviše smo vežbali odbranu sa igračem manje.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Velibor Sovrović poželeo je reprezentativcima da budu zdravi i pruže maksimum, kao i uvek do sada.

Povezana vest:  Radnički pobedio Špandau u Berlinu

-Očekujem da igrači posle izvanrednih uslova koje su imali na pripremama pruže maksimum. Nemamo preteranih očekivanja, ali videćemo šta je naš maksimum kada se vratimo iz Holandije – rekao je Sovrović.

Generalni sekretar VSS Marko Stefanović rekao je da u Ajndhovenu vlada veliko interesovanje za šampionat Evrope, da su prodate sve ulaznice za polufinale i finale, kao i da je najavljen dolazak naših navijača iz Holandije i obližnjih zemalja.

Povezana vest:  Filipović: Čudna utakmica, zasluženo finale