dejan_udovicic_kzn

EP HOLANDIJA 2012
Udovičić: Dobro poznajemo Italijane
 
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je večeras da je očekivao da protivnik njegove ekipe u polufinalu prvenstva Evrope u Ajndhovenu bude Italija i da je to rival kojeg dobro poznaje.
-Sve je bilo kako smo i mislili. Poznajemo Italijane, prošle godine smo imali tri susreta. Sve je otvoreno. Probaćemo da damo svoj maksimum. Italija je čvrsta ekipa u kojoj se oseća uticaj Kampanjinog rada – kazao je Udovičić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.
Italijani su ranije danas u četvrtfinalu savladali Nemačku sa 9:4, dok se Srbija kao prvoplasirani tim iz grupe direktno plasirala u četvrtfinale.
-Nije bilo iznenađenja. Nemci su se istrošili u grupi. Da su ovako igrali ne bi ih bilo ni u ovoj utakmici. Italija je lako ostvarila prednost i posle je dobrom odbranom sačuvala bez ikakvih problema. Znamo se, pripremićemo se – rekao je reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.
Njegov saigrač i debitant na velikim takmičenjima Aleksa Šaponjić ocenio je da je sve u rukama Srbije.
-Tvrdi su i disciplinovani. Ne smemo da im dozvolimo prednost jer umeju da čuvaju rezultat. Biće teško, ali je sve u našim rukama -zaključio je Šaponjić.
Polufinalna utakmica prvenstva Evrope Srbija – Italija igra se u petak od 18 sati.

 

Povezana vest:  Filipović: Odigrali smo jedan od najboljih mečeva sezone