dejan_udovicic_kzn_1

EP HOLANDIJA 2012

Udovičić: Ne razmišljamo o osveti Italijanima za Šangaj

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da duel sa Italijanima u polufinalu Evropskog prvenstva ne sme da bude osveta za izgubljeno finale na Svetskom prvenstvu u Šangaju prošle godine.

-Nema nikakve osvete. Nećemo dobro proći ukoliko previše analiziramo prošlost. Ovo je jedna potpuno nova priča. Pripremamo se kao i za svaki duel. Važno mi je da je ekipa mirna, spremna da pruži trenutni maksimum – rekao je Udovicćić.

Povezana vest:  Udovičić: Hrvatska da se bavi sobom, a ne Srbijom

Udovičić se pred duel sa Italijanima najviše pribojava kontranapada protivnika, ali i sudisjkog kriterijuma.

-Italijanima se svašta toleriše kad igraju presing. Opasno je što iz prve linije mogu da organizuju kontre. To moramo da sprečimo, a naš adut mogli bi da budu centri, ali samo pod uslovom da sudijski aršini budu isti na obe strane – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Srbija pobedila Kanadu 10:8

Jedan od najvećih aduta Srbije biće Filip Filipović, koji odlično poznaje italijanske igrače pošto već dugo igra za Pro Reko.

-Italijani su rasterećeni, jer nemaju šta da izgube. Igrali su u Holandiji i bolje od očekivanog, tvrdo i disciplinovano. Mislim da imamo veće šanse. Ukoliko budemo strpljivi i imali adekvatan pristup sve će biti u našim rukama – rekao je Filipović.

Povezana vest:  EVROINTER LIGA, Partizan deklasirao Vašaš

Za veliku borbu i duele sa Italijanim spreman je i Nikola Rađen.

-Malo smo se osvežili posle velikih napora u grupi. Bolji smo od Italije i to moramo da potvrdimo u bazenu. Motivisani smo, pobeda donosi medalju i finale. Očekujem dosta naših navijača, zahvalni smo im na podršci i verujem da ih nećemo razočarati – rekao je Rađen.

Polufinalna utakmica Srbija – Italija igra se sutra od 18 časova u Ajdhovenu.