reprezentacija_srbije_bazen

EP HOLANDIJA 2012
Srbija potopila Italiju u borbi za finale
 
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se večeras u finale prvenstva Evrope u Ajndhovenu, pošto je u polufinalu savladala selekciju Italije sa 12:8 (4:5, 4:1, 3:1, 1:1)
Utakmica je odigrana pred oko 2.500 gledalaca na bazenu Peter van den Hugeband u Ajndhovenu, a sudili su Izraelac Mark Levin i Haime Tešeido iz Španije.
Srbija: Soro, Šaponjić 1, Gocić, Udovičić 2, Chuk 1, Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Rađen, Filipović 3, Prlainović 1, S. Mitrović 2, B. Mitrović.
Italija: Pastorino, Perez, Gito, Filjoli 1, Ðorđeti 1, Felugo 1, Figari 2, Galo 3, Prešuti, Fiorentini, Ajkardi, Lapena, Volarević.
Srbija je sjajnom igrom tokom većeg dela meča izborila novo finale i revanširala se „azurima“ za poraz u borbi za zlato na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Šangaju.
„Delfini“ su, ujedno, ulepšali dan svim navijačima, pošto su nastavili uspešni niz srpskog sporta koji je ranije danas započeo Novak Doković plasmanom u finale Australija opena, a čiji kraj bi trebalo da bude trijumf rukometaša nad Hrvatskom u polufinalu EP.
Vanja Udovičić i drugovi su hrabrom igrom u napadu i čvrstom odbranom potpuno nadigrali Italijane koji su nakon dobre prve četvrtine praktično „nestali“ iz bazena.
Posle toga počela je dominacija vaterpolista Srbije, a iz različitih pozicija pogađali su Udovičić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, pa i mladi debitant Aleksa Šaponjić.
Kada je pred kraj treće četvrtine Filipović iz peterca pogodio za vođstvo od 11:6, bilo je jasno da će se „delfini“ boriti za još jedno zlato.
Srbija je sjajnom igrom u odbrani potpuno „oterala“ Italijane od svog gola, naterala ih da se muče u organizaciji svakog napada i tako sprečila bilo kakvu mogućnost preokreta.
Protivnik Srbije u finalu u nedelju biće bolji iz meča Mađarska – Crna Gora koji se igra od 20 sati.

 

Povezana vest:  Udovičić: Mora da se popravi igra u odbrani