igor_milanovic_polozena

Milanović: Pobedićemo Vašaš, makar i dosadnom igrom

 

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović najavio je danas da će njegov tim na sve načine pokušati da dođe do pobede protiv mađarskog Vašaša i ostane u igri za plasman u čevrtfinale Evrolige. Meč se igra u sredu uveče od 19 časova na Banjici, a crno-belima je neophodan trijumf jer ne žele da se još u ligaškom delu oproste od titule šampiona Evrope.

-Moramo da dobijemo da bismo ostali u igri za četvrtfinale. Vašaš je izuzetna ekipa, uigrana i kvalitetna. Ipak, i oni kao i mi imaju oscilacije u dosadašnjem delu sezone. Bitno je da kontrolišemo meč od početka, ne gubimo previše lopti i verujem da na neki način dosadnom igrom možemo da pobedimo Vašaš – rekao je Milanović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Partizan u četvrtfinalu Evrolige

On je dodao da je poslednjih 20 dana razmišljao kako da u ekipu uklopi igrače koji su na EP u Ajndhovenu osvojili zalatnu medalju.

-Kako nekoga vratiti posle osvajanja Evropske titule. Probaćemo da odigramo na svežinu, a onda ćemo imati dovoljno vremena da ih spremimo, jer će ostati tri nedelje do utakmice sa Segedinom u poslednjem kolu – kazao je Milanović.

Povezana vest:  Prlainović: Ne razmišljamo mnogo o duelu sa Južnom Afrikom

Partizan će u duelu sa Vašašom biti jači za dva povratnika iz SAD, Luku Šaponjića i Ivana Ratkova.

-U prvom delu sezone samo devet igrača je moralo da ponese ceo teret i srećan sam zbog dolaska dva momka koji su se odlično uklopili. Sa njima ćemo bit brži, agresivniji, a imaću šansu da pravim više izmena – rekao je Milanović.

Tim sa Banjice u prvom delu sezone igrao je nerešeno 10:10 na gostovanju Vašašu u Budimpešti.

Povezana vest:  Beograd organizuje EP za vaterpoliste u Kombank areni?

-Priključio sam se ekipi 11. decembra prošle godine, radio sam dosta da se što pre ukoplim i u sredu pucamo na pobedu jer nam od toga zavisi opstanak u Evroligi – rekao je Ratkov.

Partizan posle četiri odigrane utakmice ima samo cetiri osvojena boda i potrebne su mu dve pobede za nastavak takmičenja u najelitnije klupskom takmičenju.

-Dobro sam radio u prethodne dve nedelje, uklopio sam se i radujem se debiju. Pokušaćemo da iskoristimo veliki pritsak i dođemo do pobede u meču sezone za nas – rekao je Luka Šaponjić.