igor_milanovic_polozena

Milanović: Pokazali smo pravi karakter

 

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović rekao je posle izuzetno značajne pobede nad budimpeštanskim Vašašom da su njegovi igrači zasluženo slavili i da su pokazali „pravi karakter“.

-Bila je ovo jako važna utakmica. Zasluženo smo trijumfovali, a momci su pokazali pravi karakter. Potpuno smo uspeli u onome što smo se dogovorili pre meča – izjavio je Milanović nakon pobede od 9:5.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije: Dominirali smo i ušli u istoriju

Trener crno-belih je dodao da se isplatila strpljiva igra.

-Na neki način možda cmo igrali i dosadno, ali to nam je donelo čvrstinu u odbrani, kojom su gospodarili Soro i Vujasinović – istakao je Milanović.

Kapiten Vladimir Vujasinović konstatovao je da je „svakome teško protiv nas na Banjici“.

-Od početka smo nametnuli jak ritam i tempo. Potpuno smo ih nadigrali fizički i taktički – ocenio je iskusni as crno-belih.

Povezana vest:  Partizan deklasirao Budvane

Golman Slobodan Soro, koji je briljirao na večerašnjem susretu, rekao je da je Partizan kontrolisao čitav meč.

-Igrali smo dobro. Sve je funkcionisalo na pravi način, iako smo se pribojavali nakon pauze brojnih igrača koji su branili boje nacionalne reprezentacije na prvenstvu Evrope. Odigrali smo mnogo bolje nego u prvom delu sezone, tako da sa mnogo samopouzdanja idemo u Segedin po pobedu – kazao je Soro.

Povezana vest:  Srbija druga na Samaridis kupu

Trostruki strelac Miloš Chuk naveo je da su crno-beli pokazali mađarskim vaterpolistima da „nemaju šta da traže u našem bazenu“.

-Uprkos pobedi, nema opuštanja. Okrećemo se poslednjoj utakmici sa Segedinom, hoćemo da im se revanširamo za poraz kod kuće i da prođemo u četvrtfinale Evrolige – poručio je Chuk.